• 瀏覽: 8,077
  • 回覆: 73
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 08:44 PM 發表

係你怕醜唔敢面對我當面拆穿你廻避真黑警
係男人就答咗我問題先啦!

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 08:46 PM 發表

你果啲先係廢話囉
扯開話題係你唔夠膽表現
點解我講啲嘢你都係唔夠膽面對
側側膊答咗去第2度
肉酸到呢~
你係男人就得咗問題先啦!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-5 12:03 AM 發表

係男人就答咗我問題先啦!
你嘅冇膽就係用呢啲小學G把戲掩飾?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-5 10:28 AM 發表

你嘅冇膽就係用呢啲小學G把戲掩飾?
掩你條毛咩,識唔識規矩㗎?識唔識分前後呀公公?
唔夠薑答人問題就喺度玩無賴?
得!答咗我問題先啦公公

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-5 12:21 PM 發表

掩你條毛咩,識唔識規矩㗎?識唔識分前後呀公公?
唔夠薑答人問題就喺度玩無賴?
得!答咗我問題先啦公公
唔係我條毛
咪清楚指出咗係掩飾你冇膽面對扯開廻避黑警囉

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-11-25 06:54 PM 發表
良知兩個字,我覺得太沉重
簡單講,就係新聞從事業者的職責
美國大選有冇舞弊,咁嚴重大事
唔理咩野政治立場主流媒體
網路謠言,幾乎都一一破解晒
呢啲係媒體應該要做,去追查一下真假有幾咁難?
反觀香港媒體,好多事不明不白
爆眼女為例
假計有個黑女人話示威時畀美國警察爆眼
咁大件事,個黑女人從頭到尾冇現身面對,唔肯出示檢傷報告
之後仲人間蒸發左
有咁奇怪既事,大家認為美國媒體會唔會 ...
唔好傻啦!

美國主流媒體是受兩個大家族控制,第一是羅富齊,第二是洛克菲勒。

他們會有種看此中立手法慢慢去偽造真相。

好像有報導說特朗普說認輸了。。。

事實是特朗普從沒有認輸,而是媒體不停用同一個類似話題,誤導特朗普說出認輸了。。。(事實是特朗普當時前置條件是說,沒有作幣,他才會認輸)

另一種把真的變成假的手法,就是首先暴露一個真相和涉入一些假的東西,後來,不停把這個真相誇張化,並找一個演員踢爆是假的,並形容這個假的東西是他的製作,這樣就可以使大部份人覺得這個事件是假的。

看來香港好多人,從來不清楚美國媒體怎樣把真變假,把假變真。

他們已經好熟悉怎樣去誤導觀眾,好多外國人都已經好清楚這些把戲,所以他們有一套方法去尋找真相,而不是只信主流媒體。

在反送中運動中,一部份網絡黃粉打手就係用這種手法既初段,去騙更多人出去投入運動。(所以無美國人教佢地,我唔信)

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-6 11:43 AM 發表

唔係我條毛
咪清楚指出咗係掩飾你冇膽面對扯開廻避黑警囉
警界中黑警嘅問題一早答咗你啦,扮盲呀?
扯開話題,左閃右避嗰個係你呀,公公!
唔夠膽答我問題咪出句聲講:我「聞敬鑾」唔夠薑囉!成個白痴峯咁!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-6 06:01 PM 發表

警界中黑警嘅問題一早答咗你啦,扮盲呀?
扯開話題,左閃右避嗰個係你呀,公公!
唔夠膽答我問題咪出句聲講:我「聞敬鑾」唔夠薑囉!成個白痴峯咁!
長氣有用?
證實同歷屆警務處長1樣1講真黑警就左閃右避

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-6 08:08 PM 發表

長氣有用?
證實同歷屆警務處長1樣1講真黑警就左閃右避
答咗我問題先講廢話啦公公!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-7 02:52 PM 發表

答咗我問題先講廢話啦公公!
啲真公公同歷任警務處長1樣
捉其他犯法警員就係威係勢大義凜然10分重視操守絶不姑息云云關公包公上身
1牽涉政治就立即口軟左右言他態度曖昩法治綱紀無存嘰嘰咭咭唔知講咗去邊關公變公公

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-8 05:19 PM 發表

啲真公公同歷任警務處長1樣
捉其他犯法警員就係威係勢大義凜然10分重視操守絶不姑息云云關公包公上身
1牽涉政治就立即口軟左右言他態度曖昩法治綱紀無存嘰嘰咭咭唔知講咗去邊關公變公公
答咗我問題先講廢話啦公公!莫薑呀?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-8 05:34 PM 發表

答咗我問題先講廢話啦公公!莫薑呀?
你咪同歷屆警務處長1樣莫薑囉

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-8 08:57 PM 發表

你咪同歷屆警務處長1樣莫薑囉
答咗我問題先啦,莫薑copycat!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-9 12:57 AM 發表

答咗我問題先啦,莫薑copycat!
你先係1直莫薑copycat!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]