• 瀏覽: 7,996
  • 回覆: 118
+6
是不是一個民主自由的中國,就可以解決來自西方的種族歧視眼光,防止西方國家排華,成為西方的自己人?
如題討論!

- Gigabyte Desktop (Home)
- Macbook Pro M1 13" (Programming)
- ROG Strix Scar 17 (2022) G733ZX-LL093W (Gaming)
- Xiaomi 10T Pro (Personal)
- POCO X3 GT (Office)
No

引用:
原帖由 A1899 於 24-11-2020 20:32 發表
No

But Trump Trump said that we are friends.
USA love China, right?

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-24 08:44 PM 發表

But Trump Trump said that we are friends.
too simple, sometimes naive

俄羅斯笑而不語

為什么要西方接納?唔明?

講緊北洋政府呀?
北洋政府完全符合今日西方既美好想像,制度上夠民主,自由,同埋最緊要,實際上夠廢。

引用:
原帖由 caorenjie 於 24-11-2020 21:26 發表

醒醒吧,樓主
人家要你死,不存在投降輸一半

日本已經係例子啦,結果西方接唔接受佢做第六眼?

表面贊成,實際上反對嘛......

北韓,越南,沙特夠不是民主國家,西方都接受,政治永遠只講利益

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-24 08:44 PM 發表

美國應該認識到自己是個先天不足的暴發戶,
態度應該謙虛謹慎,

引用:
原帖由 ivan00000 於 25-11-2020 06:57 發表
北韓,越南,沙特夠不是民主國家,西方都接受,政治永遠只講利益
只講利益的思想是最暴力的,因為一點人情都不給,社會壓力肯定異常地高,自殺率也高,人活著本來就需要有彈性,否則我們都會活得很痛苦。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-24 08:21 PM 發表
是不是一個民主自由的中國,就可以解決來自西方的種族歧視眼光,防止西方國家排華,成為西方的自己人?
如題討論!
種族歧視係指歧視你的種族
人地歧視的是你的國籍
不是種族
你話歧視黑人,那才叫種族
歧視大6人,唔歧視香港人韓日台人坡佬嘅話
那不叫種族歧視
大6人實行民主自由人權法治的話
文明價值當然同世界更接近
當然如果仲係古縮猥瑣矛柴冇公德9up嘅話依然會令大眾討厭
就只有名店sale屎唔歧視你囉

引用:
原帖由 ivan00000 於 2020-11-25 06:57 AM 發表
點叫接唔接受?
你言下之意係人地唔接受大6?
西方1早就接受咗赤共
間唔鐘就有中國熱添
不如話你地歧視人
永遠仇外仲好啦
仲日日話人亡你之心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]