• 瀏覽: 7,999
  • 回覆: 29
+6
引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-24 08:21 PM 發表
是不是一個民主自由的中國,就可以解決來自西方的種族歧視眼光,防止西方國家排華,成為西方的自己人?
如題討論!
種族歧視係指歧視你的種族
人地歧視的是你的國籍
不是種族
你話歧視黑人,那才叫種族
歧視大6人,唔歧視香港人韓日台人坡佬嘅話
那不叫種族歧視
大6人實行民主自由人權法治的話
文明價值當然同世界更接近
當然如果仲係古縮猥瑣矛柴冇公德9up嘅話依然會令大眾討厭
就只有名店sale屎唔歧視你囉

引用:
原帖由 ivan00000 於 2020-11-25 06:57 AM 發表
北韓,越南,沙特夠不是民主國家,西方都接受,政治永遠只講利益
點叫接唔接受?
你言下之意係人地唔接受大6?
西方1早就接受咗赤共
間唔鐘就有中國熱添
不如話你地歧視人
永遠仇外仲好啦
仲日日話人亡你之心

引用:
原帖由 ivan00000 於 2020-11-26 09:26 AM 發表

所以我表達一個國家對另一國家政策,建基於國家利益,多於別國行什麽政治制度,即當初美國棄國民黨選擇了中共。
中國熱與政治無特別大關係,這是民間 潮流文化,即近年韓風唔通又是美國政府推動。
仇不仇外又是國家政策,特朗普最喜愛將仇外來化解自己失誤。
自打嘴巴
你即係想撈埋講定分開講?
當年gangnam style就大把粉蛆話係美帝陰謀

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 09:28 AM 發表
唔好咁重奴性啦, 點解要西方接納呀?
呢啲唔係叫奴性
生番惡棍政權最鐘意咁樣
逢親錯誤就說成鬥爭
所以永遠堅持錯誤打正確人士
生靈塗炭血流成河

引用:
原帖由 ivan00000 於 2020-11-26 09:42 AM 發表

gangnam style我無講係陰謀,別人講不要入我咀巴數
你1個理性有乜用?
粉蛆產業鏈係習主席打輿論戰說好中國故事維持政治安全嘅大規模有組織9up團隊
工廠式訓練造謠造假料P圖4人幫級數文章多快好省人多勢眾睇得切都駁唔切

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 09:42 AM 發表

美國政府最無賴.
屎眼聯盟最無恥.
柒朗普最仆街.
蓬貝奧正L樣.
世界各國籍嘅人
如果人地唔尊重你
自己諗吓點解囉
各國利益間,貿易,歷史等等自然有磨擦
與其拿便利的原因話人,有冇睇清楚自己?

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-11-26 10:37 AM 發表

鬥爭?我地好接納西方阿

鬼佬系中國有特權的

尼點野雙方面一起對等才有意思
你想留學有鬼妹服侍?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-11-26 10:40 AM 發表

接唔接受無關民主,主要係有冇利益衝突
中東伊斯蘭國家就算實行民主,如果反美,保證冇運行
伊朗總統係咪選舉產生
埃及最佳例子,前總統穆巴拉克
做左三十年總統,因為親美
一直安然無恙
佢貪污腐敗被人民推翻落台
後來由穆斯林兄弟會穆希選上總統
佢係埃及首任民選總統
睇下咩野下場,政策反美
做左一年多就因為軍方政變下台
落台後仲一堆罪名
判死刑又變無期,最後病死獄中
歐美國家 ...
埃奸穆希被人民唾棄陽光司法利劍體現威嚴依法病死有咩問題?

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 11:22 AM 發表

天滅美國。
無恥美國政府不久矣。
proves my point

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 12:52 PM 發表

泛民狗反中奶美國, 下場一敗塗地, 抵L死.
縮喺唐人街日日國讎家恨溝唔到鬼妹話人歧視
如果民國日治時期送女陪外國留學生肯肯定1個2個陳真上身

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 01:16 PM 發表

香港成班反中L, 死嘅死, 入冊嘅入冊, 著草客死異鄉大L把.
為甚麽大家屁也不敢放半個呢~

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 01:45 PM 發表

柒朗普條柒頭, 反中反到落9埋台, 俾世人恥笑, 呢啲咪叫抵L死囉.
選舉有贏自有輸
傳統美帝第二任對華友善
喪普自己華麗轉身係最好
而家拜登上場珠玉在前
喪普下屆又可以挑戰
除非拜發真係共9
赤共為咗扮win又要送禮主動讓利
人地換人,你以為完場?

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 02:16 PM 發表

你睇呢條腦殘反中L, 反到做埋監躉, 係咪好L好笑呀?

「佔旺畫家」刑毀襲警等9罪成 判囚21個月

【包圍警總】「佔旺畫家」刑毀襲警等9罪成 判囚21個月 (yahoo.com)
赤共幾時召拜登來朝賞賜緩和氣氛?

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 03:52 PM 發表

腦殘反中L又一最新on9實錄, 講極都唔會完.  曱甴區議員以為玩老屈, 就會有人信, 點知玩到俾正義嘅警察拉, 幾咁豬西呀.
盧俊宇今被捕涉浪費警力 就上周六自稱被捕不實帖文致歉
盧俊宇今被捕涉浪費警力 就上周六自稱被捕不實帖文致歉 | 星島日報 (stheadline.com)
其實你冇其他嘢覆1路貼呢啲新聞?

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 05:58 PM 發表

無賴美國, 周圍做搞屎棍, 鐵證如山.  反中L只係美國啲低賤走狗.
https://www.youtube.com/watch?v=laehLipp4OA&ab_channel=文杰新時代
正義和平美帝打敗軸心國維護世界和平建構新世界秩序帶領人類科技醫學經濟文化長足發展遠征星空
冇美帝,今日就係法西斯統治地球
or蘇俄赤共集團成功擴張,韓日台印越歐洲中東南洋全部著解放裝

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]