• 瀏覽: 7,997
  • 回覆: 118
+6
引用:
原帖由 zhangan 於 26-11-2020 21:43 發表

西方的所謂普世價值,愈嚟愈覺得係bull shit嘢
所謂普世價值,只不過係西方白人已成為既得利益者,經濟、科技,已領先其他人種國家,而美國就成為西方白人國家嘅代表,但最後成為霸權國家,打壓所有有機會超越美國嘅國家。
美國實力太強太,所有有民主選舉佢都有能影響結果,去推親美領導人上場,但偏偏共產主義制度非老美所能控制,所以反共就成為國策
點解會話係維護白人利益?真係一字咁淺,美國民主立國 ...
老美拍的印第安人當然是參照自己對印第安人的形象去描繪,難道會由印第安人的視角出發,去將來自歐洲的移民當成為侵略惡魔咩!

世上永遠只有強擊可以制定道理,定義優劣好壞,弱者永遠沒有說道理的能力。

民主自由的世界,人人都說自己是強者,每個人都想說道理,揸主義,這才是最困難的政治玩法。

其實點解唔問西方過來行社會主義,會不會得到中國接納?

中國14億人,歐洲才幾多人?一個人多的大國求人接納?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-26 08:53 AM 發表

種族歧視係指歧視你的種族
人地歧視的是你的國籍
不是種族
你話歧視黑人,那才叫種族
歧視大6人,唔歧視香港人韓日台人坡佬嘅話
那不叫種族歧視
大6人實行民主自由人權法治的話
文明價值當然同世界更接近
當然如果仲係古縮猥瑣矛柴冇公德9up嘅話依然會令大眾討厭
就只有名店sale屎唔歧視你囉
黃能講緊自己,正人渣。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-26 08:57 AM 發表

點叫接唔接受?
你言下之意係人地唔接受大6?
西方1早就接受咗赤共
間唔鐘就有中國熱添
不如話你地歧視人
永遠仇外仲好啦
仲日日話人亡你之心
西方崩潰緊,接吾接受都無所謂啦,傻能。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-26 09:39 AM 發表

呢啲唔係叫奴性
生番惡棍政權最鐘意咁樣
逢親錯誤就說成鬥爭
所以永遠堅持錯誤打正確人士
生靈塗炭血流成河
你講緊主人美帝,DLLm。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-26 09:39 AM 發表

呢啲唔係叫奴性
生番惡棍政權最鐘意咁樣
逢親錯誤就說成鬥爭
所以永遠堅持錯誤打正確人士
生靈塗炭血流成河
黃能真系奴性,覺得自己低人一等。

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-26 05:58 PM 發表

無賴美國, 周圍做搞屎棍, 鐵證如山.  反中L只係美國啲低賤走狗.
https://www.youtube.com/watch?v=laehLipp4OA&ab_channel=文杰新時代
正義和平美帝打敗軸心國維護世界和平建構新世界秩序帶領人類科技醫學經濟文化長足發展遠征星空
冇美帝,今日就係法西斯統治地球
or蘇俄赤共集團成功擴張,韓日台印越歐洲中東南洋全部著解放裝

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-26 09:54 AM 發表

你1個理性有乜用?
粉蛆產業鏈係習主席打輿論戰說好中國故事維持政治安全嘅大規模有組織9up團隊
工廠式訓練造謠造假料P圖4人幫級數文章多快好省人多勢眾睇得切都駁唔切
https://blog.creaders.net/upfile/image/20200311/1583944661317237.jpg
https://blog.creaders.net/upfile/image/20200311/1583944679764372.jpg
黃能請網絡打手啊,時薪幾多啊,吾怪得知甘多黃狗。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-27 08:29 AM 發表

正義和平美帝打敗軸心國維護世界和平建構新世界秩序帶領人類科技醫學經濟文化長足發展遠征星空
or蘇俄赤共集團成功擴張,韓日台印越歐洲中東南洋全部著解放裝
東南亞已經同美帝說不,搞RCEp,亞洲是亞洲人的,黃畜走啦。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-24 08:21 PM 發表
是不是一個民主自由的中國,就可以解決來自西方的種族歧視眼光,防止西方國家排華,成為西方的自己人?
如題討論!
係啊,蘇聯由蘇維埃共產政權改為民主自由的蘇聯,一夜之間上了天堂同上帝享受自由民主無國界。可憐剩下的子民等待西方的接納和認同,等,繼續等…等到地老天荒~

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-26 05:26 PM 發表

當年西方科學與科技之強大,當然不會與東方平起平坐吧。
這應該是非常合情合理的想法。
中國的崛起而沒有使用民主自由政制正是挑戰西方普世價值觀。
西方容不下別人的體制,更看不過別人強大!

眼光短淺是也!

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-27 08:29 發表

美國垃圾政府喺香港嘅勢力, 俾偉大嘅國安法打到散L哂. 嗰啲黃屍走狗垂頭喪氣.
https://www.youtube.com/watch?v=VBRQv8nWM-8&ab_channel=李梓敬Dominic

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-24 08:21 PM 發表
是不是一個民主自由的中國,就可以解決來自西方的種族歧視眼光,防止西方國家排華,成為西方的自己人?
如題討論!
最不希望中國走向民主自由, 相信是西方和泛民. 中國進步了, 可以批評/反對的空間又小了.

引用:
原帖由 虎榮 於 27-11-2020 10:04 發表

西方容不下別人的體制,更看不過別人強大!

眼光短淺是也!
西方白人侵略之心再起又再起,不需與世界各民族共融,皆因擁有毀滅世界之力量,才可主導萬物,征服駕馭。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]