• 瀏覽: 1,084
  • 回覆: 22
+2
本港新冠肺炎第四波疫情惡化,消息指,政府將「加辣」收緊防疫措施,包括下令酒吧、浴室、卡拉OK、夜總會要暫時關閉,亦會限制

贊成一定要收緊措施,減低再有不明群組爆發

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1124_00822_001.html

做得好。許多人都不守規矩,唯有收緊防疫措施。

希望政府能鐵腕抗疫。

打波游水仲可以,太好了

內地回港嘅人都要小心防疫,
返到香港一旦染疫,就會比黃絲黑暴屈佢地來港播毒,挑動仇恨,
當然,如果冇必要就唔好而家返黎

浴室都要關閉, 咁d人點沖涼!!

要當機立斷, 再唔係就用7月的抗疫方法……

引用:
原帖由 ccgbbs 於 2020-11-24 02:42 PM 發表
浴室都要關閉, 咁d人點沖涼!!
桑拿。

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-11-24 02:44 PM 發表

桑拿。
開下玩笑啫.
嗱, 這個正經, 殯儀館喪禮有無限制?

引用:
原帖由 ic310 於 2020-11-24 02:42 PM 發表
黃絲黑暴正仆街嚟,點樣都會老屈……

引用:
原帖由 ic310 於 2020-11-24 02:42 PM 發表
武漢肺炎係你啲煲冬瓜傳嚟香港, 你啲煲冬瓜重好意思講,咁鬼厚臉皮.

引用:
原帖由 ccgbbs 於 2020-11-24 02:46 PM 發表

開下玩笑啫.
嗱, 這個正經, 殯儀館喪禮有無限制?
599G (9)

引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2020-11-24 02:58 PM 發表

599G (9)

睇到, 第 9 點, 喪禮屬豁免群組.
唔該

引用:
原帖由 laiking888 於 2020-11-24 02:55 PM 發表

武漢肺炎係你啲煲冬瓜傳嚟香港, 你啲煲冬瓜重好意思講,咁鬼厚臉皮.
之前大把外國研究發現病毒上年12月之前巳經係該國出現,源頭係邊都仲查緊,唔好再妖言惑眾喇
2020年11月11日,據米蘭國家腫瘤研究所發表的一項研究,研究人員在2019年9月至2020年3月參加肺癌篩檢人士身上取得的959個血液樣本中,尋找冠狀病毒棘突蛋白受體結合區特定抗體。結果顯示,義大利在2019年9月採集的居民血液樣本中已測出新冠病毒抗體,這意味著冠狀病毒在義大利的傳播時間可能要追溯至2019年夏季[21]https://zh.wikipedia.org/wiki/2019冠狀病毒來源爭議#病毒源頭争议

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]