• 瀏覽: 43,709
  • 回覆: 790
  • 追帖: 2
+24
引用:
原帖由 茄子豆腐煲 於 2020-11-24 01:58 PM 發表
我只知D 血係紅色,係用來幫助病人。
正正經經做好佢哋份工就係

引用:
原帖由 tri333 於 2020-11-24 02:05 PM 發表

我怕我身上有啲咩飾物令到佢哋以為我係藍絲打之針畀我嘆下咪死,又或者佢以為我係紀律部隊我咪'扑'街。你知㗎啦十字會啲護士黃到金色㗎嘛,一陣又話要人死全家一陣又要你血濺心口,將你哋啲藍絲嘅血射曬落地下。我為咗捐血救人畀人照顧死咗就無謂啦。可能大家以為我危言聳聽但係我冇理由為咗救人而去生命呀。呢個十字會黃到發金大家都領教過啦。強力支持政府重新搵個間機構嚟收集血液。
支持愛國血庫收集機構取替黃十字

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-11-24 02:07 PM 發表
黃色抽血員,唔驚就假

其實駛乜募捐吖, 去黃店門口, 啲黃屎幫親完個個一頸血出黎時去攞咪得囉

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-11-24 02:16 PM 發表

戴銅芯口罩都拮到你血花四濺
tells more the true

叫黃人捐啦!

仲點會有血呢
黃人血,都俾班政棍用黎整饅頭食晒啦。

黃十字會,不了

個的跳老舞嘅快的去捐啦,血清都救到人架(唔係我講架)。

引用:
原帖由 獨行的自由人 於 2020-11-24 03:19 PM 發表

輸血唔睇政見 但抽血個個仆街睇呢
我捐咗咁多次都未見過噃

各教徒, 係時候捨己救人啦

引用:
原帖由 甩轆 於 2020-11-24 02:21 PM 發表

dllm 黃十字會。
x100幻次

2百萬黃L去捐乜都夠喇!黃十字當然袛招呼黃畜!

引用:
原帖由 師奶最愛 於 2020-11-24 03:13 PM 發表

水能覆舟 亦能載舟 我亦知水是透明的 閣下講這句時有無反思過?我來捐血要給你侮辱嗎?間餐廳伙計成日鬧你 相信閣下都唔會再去!
請向正面去想。我意思係血液既顏色係紅色,
不分國界種族,只要合適就可以去幫助別人。

我唔明呢度某D 人講咩紅橙黃綠青藍紫,
我想他們只係受匪人唆擺,而身陷虎狼之地而不自知,
希望他們早日能夠覺醒。

引用:
原帖由 takkimok 於 2020-11-24 02:35 PM 發表

點樣努力?一日捐三次?
精都未必得喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]