• 瀏覽: 43,633
  • 回覆: 790
  • 追帖: 2
+24
引用:
原帖由 iamsamuel 於 2020-11-24 01:46 PM 發表
紅十字會指本港血庫存量跌至極低的水平, 只夠3至4日用量,形容情況相當危急,籲市民預約捐血。紅十字會輸血服務中心血液

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/st/deba98e531fff2ab7f9cf29db541f22f/stheadline/inewsmedia/20201124/share_2020112412060292987.jp ...
去捐血,一陣有個講國語嘅客/老闆/朋友打嚟,佢即刻幫你換支有病毒嘅針,無啦啦中肺炎/愛滋/乙肝,到時搵黃十字會追究,佢屌返你抵死去接觸大陸人。

去黃十字會捐血,風險大過叫雞唔帶套中出。

引用:
原帖由 redsoon 於 2020-11-26 07:50 AM 發表

曱甴都捐,咁大家唔好捐啊,有美廢毒架佢哋啲血,會腦中風噶
係呀

捐條毛比黃十字會

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2020-11-26 07:50 AM 發表

你講得好正確,真係流哂落地下。

美廢小黃人

真係毒

引用:
原帖由 AATCF 於 2020-11-26 06:23 AM 發表
捐左了
太勇敢

引用:
原帖由 黃黃TSUI 於 2020-11-25 01:25 PM 發表

其實關你口中的柒婆咩事?
黃十字系政府部門?
你一聽條友就知佢低低地架啦

大佬點捐呀!

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2020-11-26 08:49 AM 發表

大佬點捐呀!
如果咁樣,一拳打出去話自然反應囉

其實王十字會 喺嗰啲乜嘢太子元朗將軍澳, 著曬黑色套裝擺街站 有排泵喇, 有牌吸血殭屍。

快啲去排街站呀。

唔係喎 但係又懶到狗咁樣要準時返放工

Till

引用:
原帖由 16610joey 於 2020-11-24 03:13 PM 發表
自從唔再中立後,對呢個會已完全反感
我舊陣時一年都捐幾次.  公司 捐血 活動仲會幫手早安排.

可能有啲人會話呢個係個別員工問題 同個會冇關.  冇錯是發嘅時候係個別員工問題但係最終管理層冇正視呢個問題就係管理層問題.

即係好似話差人咁咋嘛一開始個別差人犯事係個別差人嘅問題, 如果警察管理層唔係政治嘅話咁呢個就係警隊嘅問題

其實境晚幾萬人嘅警隊就算一個percent係話人都有幾百個啦.  有幾奇啫

引用:
原帖由 艾斯 於 2020-11-24 03:14 PM 發表

1個月200萬人都唔夠?
咁又冇男仔三個月見一次女仔都要半年

引用:
原帖由 少洛 於 2020-11-26 01:54 AM 發表

唔係唔想捐,我以前都有去捐,不過小弟真係淆底,整支空氣針真係冇仇報,醫療事故最多都係同家屬講聲抱歉,失職都唔洗炒,佢地玩野冇後果,我俾人玩野分分鐘瓜柴,做好人仲要睇面色,不了🙈
所以啊
我沒打算道德綁架
只能說如決定不捐這沒問題
是屬於個人考量
我也明白做好事還要看人臉色是什麼心情
但別在這鼓勵其他人也停止捐血
始終接受捐血者多數是我們這類年老或體弱身體有毛病的
那堆腦殘年輕人會需要接受輸血的
反而是少部份人

垃圾王十字會, 畀香港人鬧咗咁多 個月,都唔出嚟做番啲嘢打曱甴

藍廢無血用

引用:
原帖由 anson2004 於 2020-11-26 10:00 AM 發表
藍廢無血用
小黃人心愛的美廢

廢到死幾十萬人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]