• 瀏覽: 21,611
  • 回覆: 223
+14
即係咁.......得火警鐘響, 又冇人報警..........

咁消防多數當碎料hea做, 點會急

手足

引用:
原帖由 xanavi23 於 2020-11-24 01:11 PM 發表
問左咁多日
屈唔屈到警察?
唔係屈,冇人信政府,一定係,鍾劍華都係咁講。

一名身穿深色衫的男子,走向他們大叫「有人跌咗落樓」,並帶領他們到傷者位置。

這名深色衫男子是關鍵人物,一般人如經過見到都會話有人受傷,但這人跟消防講有人跌左落樓,表示他有可能目擊事件發生!

呢個消防黎偉傑係曱甴!開頭講班黑暴唔係故意擋路!CLS!企晒嚮條路都唔係故意,唔通佢地企路中心等巴士呀!

希望消防處可以注意一下這位黎偉傑,識得報國安既唔該幫手報國安!報埋上微博,幫佢紅上大陸!

https://www.msn.com/zh-hk/news/localnews/【周梓樂死因研訊】消防稱示威者非故意擋路-警方律師追問客觀嚟講,係咪示威者擋住,消防車入唔到?/ar-BB1bjpdg

“”” 消防隊目黎偉傑今供稱消防車轉入唐明街時地上有路障,於是指示隊員下車搬走,惟到路口時分別有示威者及防暴警,於是需 U-turn 行駛。警方代表大律師熊健民其後追問,消防車需 U-turn 是否因路面有障礙物,黎否認並指因該處有示威者,但強調:「佢地企晒喺度,但唔係特登擋」。惟熊健民對黎的回答仍不滿意,續追問:「客觀嚟講,係咪佢地(示威者)擋住,所以消防車入唔到?」黎最後承認。 “””

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-11-24 12:52 PM 發表
科大學生周梓樂的死因研訊第7日。其中一名最早抵達尚德停車場的消防隊目作供,表示見到傷者時,對方伏在地上,面上的口罩有起伏,代表他當時有呼吸,傷者頭部附近有血跡,未能回應提問。 消防隊目黎偉傑作供表示,去年11月4日在凌晨零時43分被指派處理一宗涉及尚德停車場火警鐘響的事件,與另一名同事在巡視停車場期...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1561599_1_L_20201124122654.jpg ...
數十次的示威現場,無論示威者/記者/街坊
當中左TG,受傷或者比打到頭破血流後有救護員黎救
但警察和速龍好多時做咩動作?你知我知有片有直相
五毛們都成日講只要你在現場就係扺死

在示威覝場報警真係有用嗎?你知我知全港人都知

引用:
原帖由 nel116 於 2020-11-25 12:13 PM 發表

唔攪事咪唔使差佬出動lor
放火燒人唔提下???
人地搵食想有條路行搬開d垃圾都比幾10人私了又點計???

引用:
原帖由 nel116 於 2020-11-25 12:13 PM 發表

咁又係呀,D警察係度只會阻住手足放火燒商鋪,打爛交通設施,破壞地鐵,私了市民。你睇以下你張相,當其時只有示威者,記者,街坊在場,乜警察速龍都冇,手足打得幾輕鬆,冇人阻頭阻勢,仲有記者直播話佢on鳩瞓覺,瞓到仆倒流血。呢少先至係香港優獸年青人爭取既社會

早期佢哋好proud話咩摩西過紅海,典解今次唔讓路甚至幫手拆障,而要消防車兜路?

佢哋有Telegram, 肯定晌哂叫出面打緊果班見到消防車要讓路

引用:
原帖由 mflyer 於 2020-11-24 04:55 PM 發表
被 烈士 的 手足!!! 
咁嘅環境, 情節上都要有人 犧牲? 
有無過千萬安家費?
睇樣, 都係臨時加插, 所以好特然, 唔想 好似 PacificPlace 個手足咁做空中飛人, 唯有走..............!!!

引用:

你睇下冇警察幾好,一個美麗的香港

引用:
原帖由 mflyer 於 2020-11-25 12:47 PM 發表

有無過千萬安家費?
睇樣, 都係臨時加插, 所以好特然, 唔想 好似 PacificPlace 個手足咁做空中飛人, 唯有走..............!!!
死人 係 情理之中, 劇情須要?
唔係去邊搵咁多 (自命"公義") 的白痴? ]
邊有高潮?!!! ((

引用:
原帖由 mflyer 於 2020-11-25 12:51 PM 發表

死人 係 情理之中, 劇情須要?
唔係去邊搵咁多 (自命"公義") 的白痴? ]
邊有高潮?!!! ((
都係果句: 犯民死全家!!!

引用:
原帖由 我係掟磚廢青1號 於 2020-11-25 12:48 PM 發表

你睇下冇警察幾好,一個美麗的香港
11852167 11852168 11852169 11852170 11852171 11852172 11852173 11852174 11852175 11852176
仲有 我 行過路過 BOC 畀 N幫人圍, 恐嚇, 誘發心理病, 白車來唔到!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]