• 瀏覽: 7,570
  • 回覆: 33
+6
最近多得班「闊太嘆鴨」群組,令到原本穩定嘅疫情即殺入第四波以幾何級數咁喺社區不停爆發!!
政府為咗搵出呢班「無源頭」確診患者,即諗出條絕世好橋:「確診武肺$5000獎金」!!
呢招勁,一出招即吸引出一班大叔衝晒出黎諗盡辦法去中招!
有2個錢嘅大叔就趕住去排隊搵「一樓一」

冇錢嘅大叔就即刻除罩周圍去,專登去D龍蛇混雜嘅公共場所攤抖吸武肺

無錢嘅大叔周圍去唔單止,仲要有屋企唔返專程去高危嘅公共場所攤抖,重點喺全程無罩!
有心人士盡良好市民責任Call警察叔叔,以為可以阻止到佢中武肺啦⋯⋯點知⋯⋯
原來警察叔叔同醫護叔叔都用行動支持呢D為「武肺$5000」去到盡嘅無罩大叔!!

全程(幾分鐘)醫護叔叔***無要求測溫戴罩就走人***,警察叔叔只登記無即時票控就走人(見到警察叔叔被無罩大叔噴口水...即體會到搵食艱難,百忍為金嘅高尚品格...滾動中⋯)!!
未知無罩大叔求仁得仁中咗武肺未

有呢D抗疫前線咁嚴緊支持嘅舉動,我深信未到聖誕已有大批大叔們人人都好易成功攞到「武肺$5000」!!
全有賴政府團體大力支持推動+大叔們嘅行動合作,香港疫情超英趕美破萬宗絕對不是夢!!!

引用:
原帖由 blah0blah 於 2020-11-24 10:11 AM 發表
最近多得班「闊太嘆鴨」群組,令到原本穩定嘅疫情即殺入第四波以幾何級數咁喺社區不停爆發!!
政府為咗搵出呢班「無源頭」確診患者,即諗出條絕世好橋:「確診武肺$5000獎金」!!
呢招勁,一出招即吸引出一班大叔衝晒出黎諗盡辦法去中招!
有2個錢嘅大叔就趕住去排隊搵「一樓一」

無錢嘅大叔周圍去唔單止,仲要有屋企唔返專程去高危嘅公共場所攤抖,重點喺全 ...
去屌到冇嘢出又冇錢都唔中咁點算?

引用:
原帖由 肥妹呀見過 於 2020-11-24 03:23 PM 發表

去屌到冇嘢出又冇錢都唔中咁點算?
呢期D鳳姐貼晒"包攞武肺$5000",撳鐘就得

引用:
原帖由 袋中緊慎的考試 於 2020-11-24 04:58 PM 發表
嘩 咩事啊佢
重點喺...中武肺得$5000出街後絕對吸引一班大叔諗盡辦法去中+播毒...以現時D警察/食環/醫護見到無罩大叔都唔即時票控,絕對唔使好耐爆更多單!

有固定人工既無得攞

引用:
原帖由 simonfdf 於 2020-11-25 08:19 AM 發表
有固定人工既無得攞
香港有好多抄散/以日薪計既打工仔㗎...

樓豬你老母肺呀

引用:
原帖由 blah0blah 於 2020-11-25 01:15 PM 發表

香港有好多抄散/以日薪計既打工仔㗎...
多數定少數?

利群大廈

附件

Screenshot_20201127-140306_Chrome.jpg(64.61 KB)

引用:
原帖由 simonfdf 於 2020-11-26 04:14 PM 發表

多數定少數?
無話多定少,但一定會有d咁嘅人,老嘅同後生嘅居多

引用:
原帖由 james@zeta 於 2020-11-27 02:06 PM 發表
利群大廈
油尖旺最多...龍蛇混集

黑景又收水,有錢買白粉

好明顯佢俾人老點.....幫襯黃圈
不過依家好難中武肺 因為已經絕種, 
要幫襯當然外國貨 美肺, 英肺, 印肺 容易中好多!!

引用:
原帖由 黑蟑螂群毆 於 2020-11-28 12:17 AM 發表
黑景又收水,有錢買白粉
呢個...唔知喇...不過好明顯...警察哥哥連票控都唔做...又唔即刻要求帶罩,實有更多人中武肺,個個攞獎金!!😏

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]