• 瀏覽: 7,156
  • 回覆: 98
+2
係街見到個個低頭族玩手機,已經甚少人手揸書本去睇。

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-11-24 10:49 AM 發表
咁樣搞你哋真係有信心下年七月會搞得掂咩?我當你有疫苗啊你認為香港政府可以快速買到疫苗咩?做事又慢又Hea 算吧啦
香港市政府在防疫上已經做得很好,只是垃圾香港人沒有文化沒公德心做成

引用:
原帖由 人一王老變殘 於 2020-11-24 10:54 AM 發表

香港市政府在防疫上已經做得很好,只是垃圾香港人沒有文化沒公德心做成
你叫佢咪鬼比外邊輸入好過啦仲喺度豁免隔離!做事又唔強硬 你睇咗好多政策咁其他人當佢冇到係因為佢唔強硬啊 好?好個屁

展覽業搭景的人會唔會又出黎嘈無工開?

引用:
原帖由 green2016 於 2020-11-24 09:36 AM 發表
書商真係喊都無謂,跳舞害人筆錢 😷
可以咁講

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-11-24 10:55 AM 發表

你叫佢咪鬼比外邊輸入好過啦仲喺度豁免隔離!做事又唔強硬 你睇咗好多政策咁其他人當佢冇到係因為佢唔強硬啊 好?好個屁
你這么不滿政府你可以移民,不過我看你也是沒有能力移民的垃圾,住得在這,就要相信政府相信黨,如你對政府或黨不滿,你好大可能已犯了國安法,國安部很快會調查你,你說政府不對,極有理由相信你收了外國勢力的金錢來抹黑政府,破壞國家主權

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-11-24 10:13 AM 發表

書展有助推動閱讀文化
從而促進人們智識修養
仲有其他經濟效益

請問取消左有咩值得恭喜
但係書展要砍伐好多樹木

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-11-24 10:13 AM 發表

書展有助推動閱讀文化
從而促進人們智識修養
仲有其他經濟效益

請問取消左有咩值得恭喜
推動閱讀文化都要抗疫先,依家本地確診指數甘高,唔夾硬搞大型活動,真係非常好,真正有社會責任。取消咪值得恭喜

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-11-24 11:19 AM 發表

你係咪想講書展入面既書
要砍伐好多樹木黎做呀?
書可以為人類提供傳播知識
提高人民修養水平
從而愛惜樹木保護環境
呢d係值得

你連自己想表達問咩問題都做唔到,你真係要睇多d有益既書啦
從宣傳品 到實體書都係紙張為主 用電子書又可以達到愛惜環境教育,又用少好多紙,應該推廣電子書

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-11-24 11:19 AM 發表

你係咪想講書展入面既書
要砍伐好多樹木黎做呀?
書可以為人類提供傳播知識
提高人民修養水平
從而愛惜樹木保護環境
呢d係值得

你連自己想表達問咩問題都做唔到,你真係要睇多d有益既書啦
係,其實我真係想講,出咁多書,要用好多樹

賣電子書唔得咩?on 99

可能很多大型活動都要取消。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]