• 瀏覽: 3,440
  • 回覆: 73
若果人人有份,政府一樣要捱罵,我看不如重點資助真有需要人士(例如「手停口停」的士司機、日薪建築工人等)。

本來係好事,但係有些有心人,如獲至寶,大造文章!搞到件事不倫不類

引用:
原帖由 74x 於 2020-11-24 06:26 AM 發表
港府企硬強推5,000元確診津貼,但增設關卡後,600萬港人中招都冇份,帶頭玩分化!港府防疫漏招導致本地疫情失控,當局擬...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201124/photo/bkn-20201124033057690-1124_00822_001_01b.jpg?20201124043420

真係無啦啦,整D野出黎比人罵

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201124/mobile/bkn-20201124033057690-1124_00822_001.html
不如出個APP記錄你過去咁多日(7)去過咩地方停留既記錄
方便衛生署追蹤到源頭先 發5000津貼啦...

引用:
原帖由 信哂你 於 2020-11-24 07:58 AM 發表

越嚟越負能量,係咪請咗毒果炒出嚟嗰班友仔?
呢份嘢有好多任務架
1. 首要任務係拉倒明日大嶼
2. 搞肥佬黎
3. 搞上海仔
4. 搞國泰
5. 搞相思灣村霸

以上呢啲 topic 日日無限 loop
睇到好撚悶

講返要拉倒明日大嶼
就要時刻揾位削弱政府威信
目的都係想換第二個人上台

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2020-11-24 10:05 AM 發表

使乜搶,根本一落黎自動波俾公屋俾綜緩
香港人就真係搶都冇
咁要多謝終審法院判
綜援申請前要居港七年的期限違反香港基本法

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2020-11-24 10:05 AM 發表

使乜搶,根本一落黎自動波俾公屋俾綜緩
香港人就真係搶都冇
香港乜野人,香港非藉人、香港越藉人定香港日藉人!?
咪吓吓用(香港人)三個字混淆視聽。。。
啲三代都係香港住嘅呀叉都係香港人,係咪無攞香港福利先?
而又返去問吓你呀爺又係咪大陸走落嚟。。。
歧視內地人,即係歧視你自己,定係你係呀叉後人呀!
香港人!!!

呢啲標題擺明搞分化!🤮

報紙佬係又鬧唔係又鬧

直接強制檢測啦!搞咁多做乜九呢?一般人不會為賺$5000搏自己中招去檢測。

中招有獎 令人神往!

引用:
原帖由 singch789 於 2020-11-24 10:45 發表

係點解單獨優待新冠患者,染其它重病患者同樣要留院的點解就無津貼???

這個低9幾能政府完全是搞分化外,還是在鼓勵那些年輕失業或日薪者去染疫每次有獎金5000大元!!!
其實你有冇睇新聞,只可以攞一次。何來每次?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]