• 瀏覽: 1,878
  • 回覆: 25
+7
點名為「黃法官」、被批評多次在反修例示威案中裁定警方非誠實可靠的裁判官林子勤。他11月2 日起被調往淫褻物品審裁處工作,並指是因應正常運作需要而作調配。

9月4日, 四男被控襲便衣警 兩人罪名不成立 官:警誇大供詞 武力不合比例:

西九龍裁判法院裁決時稱,女警供詞與片段不符,“斥警員使用武力不合比例”,存心推搪及誇大供詞;警員“雖認出第四被告”,惟他們觀察只是一至兩秒,“裁判官質疑辨認不具質素”,裁定兩人罪名不成立。

「女村長」襲醫院保安罪名不成立 官:處理智障人士案件 應有包容耐性:

裁判官林子勤稱,事主表示沒有被打中,沒有感到痛楚。裁判官認為對於智障人士而言,有可能只是「小朋友發脾氣」,終裁定兩罪不成立。他亦寄語涉案人士,處理如被告的智障人士事件時,應給予包容和耐性,非用強硬態度。

聽障學生被控襲警 官拒控方要求警員匿名 指不合理、減傳媒積極報道、不符公眾利益

一名有聽障的 20 歲男學生被指企圖搶去警員胡椒噴霧,裁判官林子勤今裁決指,控方並無提供實質證據顯示該警員如何受影響,亦無證據顯示警員被「起底」與法庭聆訊有何關係,拒絕申請。

原來起底無影響警員!

黃九棺淋屎痕正痔蠟腸先行,完全忘記髮棺應該公平,公正,公義

引用:
原帖由 kw_lam 於 2020-11-23 09:26 PM 發表
黃九棺淋屎痕正痔蠟腸先行,完全忘記髮棺應該公平,公正,公義
就好似你地講傳媒要中立客觀咁

只要求人地

香港司法界不斷發生黃官語無輪次, 偏袒罪犯如此不堪之境況,究竟有誰可以還香港人公道?

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-11-24 03:47 PM 發表
香港司法界不斷發生黃官語無輪次, 偏袒罪犯如此不堪之境況,究竟有誰可以還香港人公道?
香港司法本身就係正確
反而人大為眼前政治便利搬龍門9up唔眨眼

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-24 04:10 PM 發表

香港司法本身就係正確
反而人大為眼前政治便利搬龍門9up唔眨眼
現在又不要美國標準了嗎?
https://www.ettoday.net/news/20200623/1745010.htm

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-11-25 09:05 AM 發表

現在又不要美國標準了嗎?
https://www.ettoday.net/news/20200623/1745010.htm
我唔知你想講咩
你有冇睇自己貼咩?
“美國廣播公司(ABC)報導,在川普提到的《退伍軍人紀念館保存法》中確實規定,「故意毀損或破壞退伍軍人紀念碑者,得處罰款或10年以下監禁。未遂犯罰之。」”

民選總統根本就冇咩授唔授權
你本身去刑毀就有可能被中立執法機關拘控以民選議會立的法被獨立法庭審判量刑懲治
你們從來就不要美國標準還有面目說?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 10:19 AM 發表

我唔知你想講咩
你有冇睇自己貼咩?
“美國廣播公司(ABC)報導,在川普提到的《退伍軍人紀念館保存法》中確實規定,「故意毀損或破壞退伍軍人紀念碑者,得處罰款或10年以下監禁。未遂犯罰之。」”

民選總統根本就冇咩授唔授權
你本身去刑毀就有可能被中立執法機關拘控以民選議會立的法被獨立法庭審判量刑懲治
你們從來就不要美國標準還有面目說?
你替美國人講規矩前, 唔該都睇下黑暴去年刑毀過的國徽, 電燈柱, 交通燈, 港鐡設施, 商鋪...........
難道這些都就不受法律保障嗎?

附件

263.jpg(92.33 KB)

6e8e5346a3ca89607150e7ed1bc322df.jpg(126.61 KB)

201908090003.png(1.26 MB)

unnamed.jpg(42.07 KB)

4361909.jpg(591.4 KB)

images (1).jpg(13.07 KB)

images (1).jpg

下載.jpg(16.2 KB)

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-11-25 12:47 PM 發表

你替美國人講規矩前, 唔該都睇下黑暴去年刑毀過的國徽, 電燈柱, 交通燈, 港鐡設施, 商鋪...........
難道這些都就不受法律保障嗎?
咪拉咗人囉
你嘈甚麽?
你唔叫淫鄭學美帝拘控黑警唔檢控學生?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 01:27 PM 發表

咪拉咗人囉
你嘈甚麽?
你唔叫淫鄭學美帝拘控黑警唔檢控學生?
咪拘控左囉
重俾黃法狗重判添, 你嘈甚麽?
刑毀殺人放火那班畜牲被黃法狗放生呀, 你叫正常人唔好嘈?
https://www.youtube.com/watch?v=NDgaRuJm-Uk&t=29s

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-11-25 01:36 PM 發表

咪拘控左囉
重俾黃法狗重判添, 你嘈甚麽?
刑毀殺人放火那班畜牲被黃法狗放生呀, 你叫正常人唔好嘈?
https://www.youtube.com/watch?v=NDgaRuJm-Uk&t=29s
咁多黑警你講拘控咗邊個?
and美帝好多示威者輕微罪行係唔拘控囉
香港黑警大話連篇妨礙司法砌唔入係正常

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 01:48 PM 發表

咁多黑警你講拘控咗邊個?
and美帝好多示威者輕微罪行係唔拘控囉
香港黑警大話連篇妨礙司法砌唔入係正常
你睇作文毒傳媒就覺全港都係黑警。
我睇正常媒體就知道打曾賤超的7警都係正義。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-11-25 01:55 PM 發表

你睇作文毒傳媒就覺全港都係黑警。
我睇正常媒體就知道打曾賤超的7警都係正義。
法庭已審結案件
虐打曾先生的7犬知法犯法
做緊爛仔,唔係警隊或法律授權嘅武力
依法被判有罪服刑

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 02:21 PM 發表

法庭已審結案件
虐打曾先生的7犬知法犯法
做緊爛仔,唔係警隊或法律授權嘅武力
依法被判有罪服刑
淋尿超走唔甩, 去美國惹硬美國肺炎

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-11-25 03:48 PM 發表

淋尿超走唔甩, 去美國惹硬美國肺炎
佢生花草樹木香蕉芒果橙都唔關你事
總之7犬豬警司依法被判有罪
證明警察犯法也是犯法

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]