• 瀏覽: 38,020
  • 回覆: 325
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-11-23 05:12 PM 發表

大媽點解咁喜歡跳舞?
咁男人點解要去跳舞?

回覆 引用 TOP

香港真係多得呢啲仆街唔少.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 safmarine999 於 2020-11-23 03:09 PM 發表

「跳舞群組」令第四波新冠肺炎疫情愈發失控,由本月19日錄得第一宗個案至昨日(22日),短短4日該群組的確診個案火箭式上升

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201123/photo/bkn-20201123131702371-1123_00822_001_01b.jpg?20201123143652

嘩!! 咩人黎嘠? 當你唔知中了新冠,但你病唔去睇 ...
壽XVZ

就益咗佢.
死唔去但一堆後遺症跟尾 (仲要活到100歲), 先係最好既教訓.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!
引用:
原帖由 lovetohea 於 2020-11-23 05:15 PM 發表

所謂家居隔離/酒店隔離都係得淡笑:
家居隔離同屋企人同住, 被感染既屋企人可以自由出街播毒.
酒店隔離可以自由接觸探訪既人, 被感染既探訪者可以自由出街跳老舞播毒.
庸官一般都係四肢發達,頭腦簡單!

期待2021.1.15 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

疫情就係因為呢啲唔自律嘅人越嚟越大鑊

你地去玩就攪到舞蹈界玩完
旅遊業玩完
飲食業玩完
零售業玩完
攬炒專家

引用:
原帖由 寂寞的香煙 於 2020-11-23 05:28 PM 發表

疫情就係因為呢啲唔自律嘅人越嚟越大鑊
之前駿洋邨等檢疫地方都有差人把守,點解呢班從英美高風險地方返來,在酒店檢疫就無掩雞籠,任人出入探訪?

引用:
原帖由 freemind1 於 2020-11-23 05:03 PM 發表

害人害物,害幾多人又手停囗停,究竟呢的人信唔信報應
自己逍遙自在,相信總有一日遭到報應!

回覆 引用 TOP

累人累物

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-11-23 03:43 PM 發表

首名傳播者好易查, 佢就係去左探訪從美國返來, 在酒店接受檢疫14日嘅仔, 該青年在第9日確診, 而呢個自私阿媽就周圍去跳舞播毒

根本從美國依D高危國家返港,其實應該禁止入境啦!日日十萬八萬

引用:
原帖由 神經刀~ 於 2020-11-23 05:29 PM 發表

你地去玩就攪到舞蹈界玩完
旅遊業玩完
飲食業玩完
零售業玩完
攬炒專家
揾源頭?仲有「行山群組」、「離島群組」未爆發,等著瞧~

期待2021.1.15 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2020-11-23 17:17 發表

壽XVZ

就益咗佢.
死唔去但一堆後遺症跟尾 (仲要活到100歲), 先係最好既教訓.
其實寫「壽XVZ 」時問自己會不會太過份, 得到師兄開解, 舒服晒

在工作崗位上受到感染者應該用得津貼,不聽從政府呼籲而去受到感染就有得津貼,對於我們聽從呼籲的市民絕對不公平!要用我們聽話的稅去補貼不聽話的柒頭?邊條撚官諗出來㗎?真係呢個閪政府太無能了!

為理想而奮鬥,為成功而享受!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snooboy 於 2020-11-23 05:30 PM 發表

之前駿洋邨等檢疫地方都有差人把守,點解呢班從英美高風險地方返來,在酒店檢疫就無掩雞籠,任人出入探訪?

你唔見酒店業代表李先生,聲大夾惡咩?局長怯呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-11-23 04:50 PM 發表

同去叫雞一樣啞子食黃蓮;列入「不明源頭群組」喇!
雞鴨群組

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]