• 瀏覽: 41,205
  • 回覆: 325
+7
咁即係感染咗新冠肺炎都唔係好大件事,咁老都仲可以周圍去兼跳舞

興回歸班羚羊一次,舞漢跳老舞又一次,可憐d飲食業

馬照跑舞照跳,點抗疫呀🤣

引用:
原帖由 siuyuenchi 於 2020-11-23 08:04 PM 發表
咁即係感染咗新冠肺炎都唔係好大件事,咁老都仲可以周圍去兼跳舞
係呀,所以鬼佬咪用群體免疫

你話呢班唔係炒樓收租跳舞過活群組都冇淫信啦!
咁跳法想冇屎屙刀難~~~
呢類C忽友好明顯熟咩屍國!!

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2020-11-23 07:36 PM 發表

真諗唔明點解要俾錢佢?完全唔明,除左製造社會矛盾為由!

患病既人多是赤貧以下,手停口停?患病令佢地財政緊絀嗎?有冇數字?

我真係想知背後原意係乜,呢次輪到我想司法覆核
反智到痴哂線,乜野限聚令口罩令都多餘,立左法唔做就訓撚到佢怕,再犯拉鳩埋佢坐監都重得啦,政府係要以700萬人利益優先呀,一個害全家重要幫佢諗無錢使俾5000佢?係咪低鳩能的?

引用:
原帖由 safmarine999 於 2020-11-23 03:09 PM 發表
「跳舞群組」令第四波新冠肺炎疫情愈發失控,由本月19日錄得第一宗個案至昨日(22日),短短4日該群組的確診個案火箭式上升

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201123/photo/bkn-20201123131702371-1123_00822_001_01b.jpg?20201123143652

嘩!! 咩人黎嘠? 當你唔知中了新冠,但你病唔去睇 ...
成件事的關健,係個女人知吾知自已中,好果知仲周圍去傳染人,甘可告她意圖謀殺,如似愛滋病人一樣知道自己乃野都周圍同人搞,是謀殺!

引用:
原帖由 safmarine999 於 2020-11-23 03:09 PM 發表
「跳舞群組」令第四波新冠肺炎疫情愈發失控,由本月19日錄得第一宗個案至昨日(22日),短短4日該群組的確診個案火箭式上升

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201123/photo/bkn-20201123131702371-1123_00822_001_01b.jpg?20201123143652

嘩!! 咩人黎嘠? 當你唔知中了新冠,但你病唔去睇 ...
先告舞場老闆,經理,員工,容許群眾唔戴口罩聚集,散播美國肺炎菌,判番三幾年,先有阻嚇作用,所有有病唔睇醫生,唔自我隔離,一律打籐

大檸樂

哈哈哈
個婆婆都好忍得wo
病發噶多日先去睇醫生

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-11-23 03:43 PM 發表
首名傳播者好易查, 佢就係去左探訪從美國返來, 在酒店接受檢疫14日嘅仔, 該青年在第9日確診, 而呢個自私阿媽就周圍去跳舞播毒

咁即是個仔在隔離期間,好大機會兩母子有見過面,引至互相感染,知道個仔已確診,而個老母有病又唔去睇醫生,搞乜?重要四處去吃喝玩樂,她是否有意去四處播病毒!?香港這一年來的疫情沒完沒了,就是被呢類不知所謂的人有份做成,我提意政府要重罸他們,才能有機會阻止他們咁pk既行為。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-11-23 03:43 PM 發表
首名傳播者好易查, 佢就係去左探訪從美國返來, 在酒店接受檢疫14日嘅仔, 該青年在第9日確診, 而呢個自私阿媽就周圍去跳舞播毒

隔離檢疫都可以探訪?這些政策只有香港政府才做得到。難怪大陸政府唔信你。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]