• 瀏覽: 11,731
  • 回覆: 144
+4
本港今日新增73宗新型肺炎確診個案,其中66宗屬本地個案。 在本地個案中,有39宗個案與早前個案有關連,其餘27宗個案屬源頭不明。 新感染個案中,包括一名私家醫生,這名醫生曾診治一名確診患者。

睇嚟唔強制全民檢測封城一個月,香港經濟復甦遙遙無期

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1538859-20200720.htm

本港新增73宗新型肺炎確診

重點係27宗源頭不明,大鑊!

我最唔明係私家醫生都奶嘢,
理論上私家醫生見病人雙方都要戴口罩,
咁係咪代表帶口罩係冇用㗎呢?
又或者係指定某一種防護標準口罩先有用?

陳肇恥下台!!! 累人累物!!! 搵個不要高學歷但雷厲風行大刀闊斧!!! 不要畏首畏尾的垃圾傭官!!!

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-11-23 12:54 發表
本港今日新增73宗新型肺炎確診個案,其中66宗屬本地個案。 在本地個案中,有39宗個案與早前個案有關連,其餘27宗個案屬源頭不明。 新感染個案中,包括一名私家醫生,這名醫生曾診治一名確診患者。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1538859_2_L_20200720170156.jpg

...
炒陳局長啦.

呢一波疫情肯定比之前大鑊,大家小心保重!

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-11-23 12:54 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1538859_2_L_20200720170156.jpg

...
點會源頭不明啊?佢哋唔肯講出事實嘅真相嗻!

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-11-23 01:30 PM 發表
呢一波疫情肯定比之前大鑊,大家小心保重!
喺呢個疫情嚟講政府完全無發揮作用,問責制幾時問問邊個

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2020-11-23 01:26 PM 發表
陳肇恥下台!!! 累人累物!!! 搵個不要高學歷但雷厲風行大刀闊斧!!! 不要畏首畏尾的垃圾傭官!!!
佢根本就冇這能力搞好疫情, 正常嚟講, 經歷了第三波後, 香港防疫政策和漏洞已可完善了, 好似現在的澳門咁, 就算最差都只會出現零星的個案, 不會這樣幾十幾十咁爆發, 現在爆發第4波, 足以證明香港的高官們根本已作廢

引用:
原帖由 A1000 於 2020-11-23 01:30 PM 發表

點會源頭不明啊?佢哋唔肯講出事實嘅真相嗻!
唔通同你哋講有錢老女人出去搵後生仔跳老舞咩

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-11-23 01:24 PM 發表
對手無撤底消毒,我幾大都帶枝75%酒精噴霧坐之前噴下掂完公共嘢噴對手總之有噴多無噴少入屋對噴對鞋

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-11-23 01:24 PM 發表
應該係環境感染
有可能病人隻手有菌就周圍接觸物件

引用:
原帖由 becktoria 於 2020-11-23 13:14 發表
重點係27宗源頭不明,大鑊!
第三波都無咁多.

引用:
可能佢下班後去跳舞

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]