• 瀏覽: 11,755
  • 回覆: 144
+4
引用:
原帖由 denis789 於 2020-11-23 14:02 發表

假設你係局長,有咩抗疫高見?
閉關。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-11-23 01:00 PM 發表
本港新增73宗新型肺炎確診
明天可能 173 宗都未定,金翅大鑊鳥 😭

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-11-23 01:24 PM 發表
我最唔明係私家醫生都奶嘢,
理論上私家醫生見病人雙方都要戴口罩,
咁係咪代表帶口罩係冇用㗎呢?
又或者係指定某一種防護標準口罩先有用?
可能無護眼同埋用手周圍摸卦 😷

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-11-23 13:24 發表
內地已經發現冷凍食品會存在新冠,香港人喜歡魚生之類,又打邊爐,外國生蠔過一過水就食,感染挪威或美國肺炎都唔出奇。

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2020-11-23 01:26 PM 發表
陳肇恥下台!!! 累人累物!!! 搵個不要高學歷但雷厲風行大刀闊斧!!! 不要畏首畏尾的垃圾傭官!!!
如果係咁,歐美國家既領導人係咪全部拉晒去打靶呀?米 L on 9 啦,唔該 😷

香港最終解決辦法,只有全民強制檢測,行健康碼。再爭拗自願不自願檢測,只會無限波爆發,小弟全家上次己做全民檢測,呢個係盡香港公民責任,冇做嘅請自行檢討😒

引用:
原帖由 ullu 於 2020-11-23 02:31 PM 發表
香港最終解決辦法,只有全民強制檢測,行健康碼。再爭拗自願不自願檢測,只會無限波爆發,小弟全家上次己做全民檢測,呢個係盡香港公民責任,冇做嘅請自行檢討😒
但香港有200萬+1反對

成隊國家隊黎香港幫你清零,你地又話私隱又話保護DNA,依家攪唔掂自己受番。

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-11-23 01:30 PM 發表
呢一波疫情肯定比之前大鑊,大家小心保重!
每一次都係咁講

咁就派咗33萬呀 , 唔知肺炎金多寶彩池裏面有幾多錢呢 ? , 我擔心政府唔夠錢派 要印銀紙.

停一星期。全民檢驗。

不過....做吾到啦。傷講。😖

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-11-23 01:24 PM 發表
或者診症過程中發生左d好緊密嘅接觸呢😏

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2020-11-23 01:41 PM 發表

一早知道會有人刻意隠暪行蹤, 係政府高官on 9以手動的安心出行來記錄, 為了真正追蹤到當事人的行動軌跡, 一定要好似大陸咁自動手機等追蹤, 這個非常時期仲講乜鬼私隠, 個人私隠大過其他人性命?
若有僕街司法覆核違反人權,又會畀班法狗拖死個政策,總之,香港都係自作孽,抵死㗎喇

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-11-23 12:54 PM 發表
本港今日新增73宗新型肺炎確診個案,其中66宗屬本地個案。 在本地個案中,有39宗個案與早前個案有關連,其餘27宗個案屬源頭不明。 新感染個案中,包括一名私家醫生,這名醫生曾診治一名確診患者。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1538859_2_L_20200720170156.jpg

睇嚟唔強制全民檢測封城一個月,香港經濟復甦遙遙無期

...
政府真的要決斷, 封城-不用一個月, 兩個星期就夠; 強制全民檢測.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]