• 瀏覽: 76,958
  • 回覆: 1,291
  • 追帖: 3
+156
引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 04:00 PM 發表

網友,一兩日時間緊逼,未及處理 ,尚講得通 !

係起碼13日呀 ,都未處理,擺係衣櫃 !
冇人見到佢,又冇血掌印,根本就唔需要燒,邊關1兩日事,係燒就第1時間燒咗啦
冇人查到,冇證據,130日,千3日都1樣,你話齋唯1飲衫嚟架嘛!

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 04:04 PM 發表

炳強認咗,無乜好坳?

你依家拉我坐28年監,俾2條路我揀 :

1) 認罪,可以假釋 !

2)唔認罪,繼續終身監禁 !

我都認殺咗宋朝名將岳飛呀 !

只係遊戲規則 !
我唔理!
李波都認咗係自己方法偷渡返大6
佢老婆報警係俾人利用
桂民海又泰國自動回鄉自動放棄瑞典籍

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 04:12 PM 發表

網友 ,空城計 ?

不如話歐陽炳強着埋件白T恤,上寫血字 (  我就係紙盒藏屍殺手,剛殺咗卞玉英 ),係警暑門口叫喊 !

依你邏輯 ,咪更加無人懷疑 佢係兇手 ?
你明講呢啲嘢冇用就得啦~

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 04:30 PM 發表

冇人見到佢,又冇血掌印,根本就唔需要燒,邊關1兩日事,係燒就第1時間燒咗啦
冇人查到,冇證據,130日,千3日都1樣,你話齋唯1飲衫嚟架嘛!
網友 ,單係無人見到呢點已講唔通喇 !

又係你話飲衫型仔吸女 ,容易俾人留意 ,兇殺案幾千年都講目擊証 人 ,有人見到你搬屍都唔知喇 (  棄屍地點旁舖係24小時營業生果店 )  !

點會留低行兇飲衫  ?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 04:32 PM 發表

我唔理!
李波都認咗係自己方法偷渡返大6
佢老婆報警係俾人利用
桂民海又泰國自動回鄉自動放棄瑞典籍
網友,李波及桂民海被人挾返內地有乜出奇 ?

乜嘢手法就真係唔確定喇 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 04:59 PM 發表

網友 ,單係無人見到呢點已講唔通喇 !

又係你話飲衫型仔吸女 ,容易俾人留意 ,兇殺案幾千年都講目擊証 人 ,有人見到你搬屍都唔知喇 (  棄屍地點旁舖係24小時營業生果店 )  !

點會留低行兇飲衫  ?
你總係用想當然去當證據
咁樣係好唔專業
佢喺咩地點場合著件衫溝女?
唔通佢繁忙時間著件西裝搬紙箱?
佢只要認為自己安全就唔需要燒件飲衫

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 05:02 PM 發表

網友,李波及桂民海被人挾返內地有乜出奇 ?

乜嘢手法就真係唔確定喇 !
人地都話自己坐洗頭艇叫鴨!

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 05:08 PM 發表

你總係用想當然去當證據
咁樣係好唔專業
佢喺咩地點場合著件衫溝女?
唔通佢繁忙時間著件西裝搬紙箱?
佢只要認為自己安全就唔需要燒件飲衫
網友 ,搬屍盒約凌晨0200至0600 !

但你有無見過人着住飲衫西裝搬近百磅紙盒呀 ?

好惹人注意 ,仲唔燒衫毀證 ?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 05:09 PM 發表

人地都話自己坐洗頭艇叫鴨!
網友 ,咁咪即係有機會俾人用洗頭艇挾返內地囉 !

自願老婆就唔報警喇 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-24 06:33 PM 發表

網友 ,你都未講戴安娜點樣被車禍 ?
007做野,我地二打六點明呢

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 05:22 PM 發表

網友 ,咁咪即係有機會俾人用洗頭艇挾返內地囉 !

自願老婆就唔報警喇 !
其實比美帝消失機會大很多。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 04:33 PM 發表

你明講呢啲嘢冇用就得啦~
網友 ,我哋又討論吓第3個疑點  :

已証實搬屍盒時間係1974年12月17日凌晨0200至0600,但有保安証實歐陽炳強在1974年12月16日晚上12時回到柴灣家居 !

當年交通極不方便,無通宵車搭,只得的士,歐陽無車 ,點再返跑馬地搬屍 ?

轟動全港,卻無的士司機話載過歐陽炳強噃?

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-11-23 11:27 PM 發表

無聽過紙箱藏屍案的後傳:
話說,一眾死囚在赤柱生活無憂,朝見口晚見面,大家早已經成為老朋友。
茶餘飯後,少不免講下威水史,犯案經歷,賽後檢討,也可以為將來「完美犯罪」做準備。
這時,有個犯人對歐陽炳強講「強哥,如果你當時將條屍搬遠D,警察咪查唔到你囉!」
強哥即時回應「唓!條屍咁X死重,點X樣搬啊?」
在場所有人當場靜曬。
某人出咗嚟冇大聲否認過殺人,仲喺公開場合話後生仔唔孚行錯路。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-11-25 05:24 PM 發表

007做野,我地二打六點明呢
網友 ,你就明事理喇 ,007做嘢,我哋普通市民點解釋到過程 !

睇番前帖 ,係你講開戴妃話題,聞仔死講係意外,咬住唔放 ......

麻煩你分析佢聽 !

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-11-25 05:25 PM 發表

其實比美帝消失機會大很多。
網友,真係有機會老美做架 !

俾人挾睇落就似事實,但係邊個挾真係要再分析 !

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]