• 瀏覽: 77,289
  • 回覆: 1,291
  • 追帖: 3
+156
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 12:24 PM 發表

咁咪即係意外囉
你不滿甚麽?
無論酒駕超速s-class有定冇撞到架fiat仔都係意外
事實係唔關架fiat仔事
而除非架fiat仔真係英國特工
點樣有定冇你講嘅改報告都冇分別
唯1唔係意外就係架s-class酒駕超速
燕梳唔賠,fiat仔(如有)被撞只能叫阿法耶茲賠
請你尊重事實
唔好加入自己嘅謠言說謠言是事實
網友 ,你真係唔識兼唔明噃?

撞車如果 :

1)有同其他車撞係意外,同意 !
2)無同其他車撞係意外,同意 !

3 )現場有兩架車相撞 ,警方話現場只得一架 車 ,係假嘅調查報告 !

你明未呀 ?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 11:20 AM 發表

你究竟有冇睇到我覆你乜?
定係我講得太含蓄你唔明?
你想話精明嘅殺人犯歐陽熟知科學鑑證
預知自己被補會成為第1單案例而破綻係纖維
所以會事先燒咗你想話佢好珍惜嘅西裝?
定係你講嘢都含蓄,我誤會咗以為你唔明自己亂up?
網友,你無乜常識 ?

四五十年代嘅粵語殘片 ,所有嘅時裝偵探片 ,兇手殺人後指定動作係燒毀或扔去行兇時穿着嘅衣服 ,唔會擺返落衣櫃 !

行兇時血掌印、唇印、指摸、油污漬都可能留在衣服上 !

常識嚟 ,你睇乜嘢戲兇手唔燒毀衣服架 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 12:48 PM 發表

網友 ,你真係唔識兼唔明噃?

撞車如果 :

1)有同其他車撞係意外,同意 !
2)無同其他車撞係意外,同意 !

3 )現場有兩架車相撞 ,警方話現場只得一架 車 ,係假嘅調查報告 !

你明未呀 ?
我唔明點解你話調查報告係假
有冇片?有冇你話未改之前嘅報告?
就算係,都唔代表報告係假
或酒駕超速意外有乜好暇想
佢唔酒駕超速小心駕駛話知佢揸fiat仔定db5司機咩職業

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 12:56 PM 發表

網友,你無乜常識 ?

四五十年代嘅粵語殘片 ,所有嘅時裝偵探片 ,兇手殺人後指定動作係燒毀或扔去行兇時穿着嘅衣服 ,唔會擺返落衣櫃 !

行兇時血掌印、唇印、指摸、油污漬都可能留在衣服上 !

常識嚟 ,你睇乜嘢戲兇手唔燒毀衣服架 !
我冇架~
四五十年代時裝偵探片?
果陣曹達華唔係梁寬,萬佛朝宗啲櫈櫈啫咩?
你話齋歐陽好珍惜件戰衣,愛嚟溝女架嘛~
睇過冇血掌印咪算囉,點會咁有常識諗到西裝掃指模?
你唔好再喺度不著邊際喇~

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 01:43 PM 發表

我冇架~
四五十年代時裝偵探片?
網友 ,你殺完人唔燒毀行兇衣服 ?

呢一點嘅討論梗係你蠃喇   !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 01:53 PM 發表

網友 ,你殺完人唔燒毀行兇衣服 ?

呢一點嘅討論梗係你蠃喇   !
不如你介紹套粵語殘片我惡補吓先啦~

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 01:43 PM 發表

我冇架~
四五十年代時裝偵探片?
網友 ,另一點疑點 !

死者卞玉英証實俾兇手用手臂勒死 ,法醫証實曾經搏鬥掙扎 !

1) 點解身型矮小嘅歐陽炳強身上並無任何抓痕、瘀傷 ?

2) 卞玉英身上又無任何兇手留吓嘅皮屑細胞 ?

講緊係赤手空拳生死相搏,唔係如來神掌噃 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 02:08 PM 發表

網友 ,另一點疑點 !

死者卞玉英証實俾兇手用手臂勒死 ,法醫証實曾經搏鬥掙扎 !

1) 點解身型矮小嘅歐陽炳強身上並無任何抓痕、瘀傷 ?

2) 卞玉英身上又無任何兇手留吓嘅皮屑細胞 ?

講緊係赤手空拳生死相搏,唔係如來神掌噃 !
打暈咗先勒死得唔得呀~
其實歐陽炳強係赤共
林過雲係英帝,係咪?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 02:06 PM 發表

不如你介紹套粵語殘片我惡補吓先啦~
好呀,你上網睇以下幾套,實有燒毀行兇衣服嘅指定動作惡補 :

1 )九九九命案 !

2)999神秘雙屍案 !

3 )九九九我是兇手 !

4)  九九九離奇三兇手 !

5) 大廈情殺案 !

都係40至60年代嘅粵語殘片,時裝偵探片類 ,依家上網仲揾到嚟睇架 !

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 02:13 PM 發表

打暈咗先勒死得唔得呀~
其實歐陽炳強係赤共
林過雲係英帝,係咪?
網友 ,我真係硏究紙盒藏屍案情,唔係玩緊隱喻架 !

法醫証實爭持摶鬥過 ,唔係迷暈或突擊 !

無抓痕,有可能嗎 ?  歐陽炳強唔係葉問噃 ?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 02:23 PM 發表

好呀,你上網睇以下幾套,實有燒毀行兇衣服嘅指定動作惡補 :

1 )九九九命案 !

2)999神秘雙屍案 !

3 )九九九我是兇手 !

4)  九九九離奇三兇手 !

5) 大廈情殺案 !

都係40至60年代嘅粵語殘片,時裝偵探片類 ,依家上網仲揾到嚟睇架 !
係囉
65年嘅~
但都唔可以辯解被告冇咁蠢當冇罪架嘛~
啱唔啱先~
如果可以咁講得通咁精明嘅殺人犯歐陽炳強就係故意唔燒件衫囉

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-25 02:27 PM 發表

網友 ,我真係硏究紙盒藏屍案情,唔係玩緊隱喻架 !

法醫証實爭持摶鬥過 ,唔係迷暈或突擊 !

無抓痕,有可能嗎 ?  歐陽炳強唔係葉問噃 ?
我冇話佢用藥迷魂
之前有掙扎過,唔代表勒弊過程唔係暈咗
你認為1定有抓痕,最好有搏鬥片段睇睇
好似你講戴安拿被車禍咁
呀炳強同鄭文傑1樣都認咗,冇咩好拗
你唔可以合意就乜謠言都當事實
唔合意就最高舉證標準
雖然好多人都係咁

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 02:37 PM 發表

係囉
65年嘅~
啱唔啱先~
網友,一兩日時間緊逼,未及處理 ,尚講得通 !

係起碼13日呀 ,都未處理,擺係衣櫃 !

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 02:44 PM 發表

我冇話佢用藥迷魂
之前有掙扎過,唔代表勒弊過程唔係暈咗
你認為1定有抓痕,最好有搏鬥片段睇睇
好似你講戴安拿被車禍咁
呀炳強同鄭文傑1樣都認咗,冇咩好拗
你唔可以合意就乜謠言都當事實
唔合意就最高舉證標準
雖然好多人都係咁
炳強認咗,無乜好坳?

你依家拉我坐28年監,俾2條路我揀 :

1) 認罪,可以假釋 !

2)唔認罪,繼續終身監禁 !

我都認殺咗宋朝名將岳飛呀 !

只係遊戲規則 !

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-25 02:37 PM 發表

係囉
65年嘅~
啱唔啱先~
網友 ,空城計 ?

不如話歐陽炳強着埋件白T恤,上寫血字 (  我就係紙盒藏屍殺手,剛殺咗卞玉英 ),係警暑門口叫喊 !

依你邏輯 ,咪更加無人懷疑 佢係兇手 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]