• 瀏覽: 77,343
  • 回覆: 1,291
  • 追帖: 3
+156
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-23 07:23 PM 發表

林過雲生歐歐
and咩叫被車禍?
因為唔係戴安拿自己揸車?
網友 , 你真係唔知戴安娜被車禍單嘢架 ?

繼續貼上剪報 , 剪報經由本帖子網友提供, 經整理後較為清楚 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-23 12:08 PM 發表
46年過去,仍然有好多人懷疑跑馬地紙盒藏屍案係冤案,若果兇手另有其人 ,估計脫身後仍會再犯案 ?

恐怖嘅係原來兇手真係再犯案,而且再殺多四名女子 !

當19歲嘅(雨夜屠夫)林過雲遇上16歲嘅卞玉英(紙盒藏屍案死者)  !

網上資料林過雲1955年5月22日出世,18歲時在紅磡鶴園街一個公厠附近,用刀脅迫女子並撫摸該女子下體 ,被捕後判入青山精神病院治療102日 !

林過雲行兇手法分析 :
...
無聽過紙箱藏屍案的後傳:
話說,一眾死囚在赤柱生活無憂,朝見口晚見面,大家早已經成為老朋友。
茶餘飯後,少不免講下威水史,犯案經歷,賽後檢討,也可以為將來「完美犯罪」做準備。
這時,有個犯人對歐陽炳強講「強哥,如果你當時將條屍搬遠D,警察咪查唔到你囉!」
強哥即時回應「唓!條屍咁X死重,點X樣搬啊?」
在場所有人當場靜曬。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-11-23 11:27 PM 發表

無聽過紙箱藏屍案的後傳:
話說,一眾死囚在赤柱生活無憂,朝見口晚見面,大家早已經成為老朋友。
茶餘飯後,少不免講下威水史,犯案經歷,賽後檢討,也可以為將來「完美犯罪」做準備。
這時,有個犯人對歐陽炳強講「強哥,如果你當時將條屍搬遠D,警察咪查唔到你囉!」
強哥即時回應「唓!條屍咁X死重,點X樣搬啊?」
在場所有人當場靜曬。
網友 ,本人在1993年前已聽過 ,這是紙盒藏屍案的後傳(上卷 )!

好似九陰真經咁,分上下卷架,我講哂(上卷)及(下卷 )兩個版本你聽 !

上卷:
囚犯 : 強哥 ,如果你當日搬個屍盒多幾個街口,咪無事囉 !
歐陽炳哥 : 屍盒咁重,點搬 呀 !
當晚赤拄監獄丁座死囚倉
下卷 :
懲教職員 : 歐陽,咁失策呀 ,俾個囚犯套到料 ?

歐陽炳強冷笑 : 佢班友仔,十幾年來都想套我料 ,我咪耍吓佢哋 ,你以為佢夠料套我話嗎 ?

文迪只傳上卷,而本人嘅下卷係赤柱監獄丁座死囚倉監獄職員口傳架 !

從來無漏口風,只有扮漏口風耍囚犯咋 !

繼續貼上當年剪報 ,  資料來源 ( 虎口解密  一 獄友爆料話歐陽炳強係真兇 ?解密紙盒藏屍年代嘅 ( 交差文化 )  !    )

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-24 12:06 AM 發表

網友 ,本人在1993年前已聽過 ,這是紙盒藏屍案的後傳(上卷 )!

好似九陰真經咁,分上下卷架,我講哂(上卷)及(下卷 )兩個版本你聽 !

上卷:
囚犯  :  強哥 ,如果你當日搬個屍盒多幾個街口,咪無事囉 !
歐陽炳哥  :  屍盒咁重,點搬 呀 !
當晚赤拄監獄丁座死囚倉
下卷 :
懲教職員  :  歐陽,咁失策呀 ,俾個囚犯套到料 ?

歐陽炳強冷笑 :  佢班友仔,十幾年來都 ...
點都好,佢都坐左廿鳩幾年,又乜都無曬。
其實,要假釋的先決條件是「認罪」,堅持唔認罪係無可能假釋。假釋得,即是認左。
係佛洛依德口誤又好,係放流料又好,最緊要認罪,可以假釋。
而我係信太多的「巧合」,就不是巧合。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-11-24 12:21 AM 發表

點都好,佢都坐左廿鳩幾年,又乜都無曬。
其實,要假釋的先決條件是「認罪」,堅持唔認罪係無可能假釋。假釋得,即是認左。
係佛洛依德口誤又好,係放流料又好,最緊要認罪,可以假釋。
而我係信太多的「巧合」,就不是巧合。
網友 ,我同你理性分析吓 :

1) 歐陽炳強依家已乜都無晒 ?

如果兇手真係歐陽炳強,死10次我都唔會同情 !

但知果係冤案呢 ?

歐陽炳強已坐咗28年監 ,還要終身背負殺人犯污名 ?後人亦背負父親污名?死者又未能沉冤得雪 ?
只為保存警隊少許顏面 ?
當中國不斷為冤案翻案賠償,香港卻容不下一宗冤案翻案 ?

2)假釋認咗?
估計你捉黃之鋒坐28年監 ,俾2條路擇 ,認罪可假釋出獄 ,不認罪終身監禁?
估計黃之鋒都會認殺咗1974年死者卞玉英 !
這只是遊戲規則 !

香港唔需要指證盲人偷睇國家機密 ( 周星馳OO7劇對白 ) !

3)佛洛伊德式口誤?

只適用突發場境,無防備,自然反應,但我可以告訴你,死囚重犯早有共識,任何懲教職員或囚犯主動吹水,都係套料 ,十多年恐怕已有過千次經驗 ,早有防備,唔會存在佛洛伊德嘅口誤 !

4)太多巧合 ?

我都覺真係太多巧合 ,兇殺案最重要嘅目擊證人、殺人兇器、死者曾掙扎卻無兇手皮屑細胞、搏鬥過嘅兇手身上又無死者嘅抓痕、瘀傷 ,真係太多巧合 !

本人對紙盒藏屍案有超過20年嘅硏究推斷,歡迎其他網友查詢,一齊尋求真相 !

繼續貼上當年剪報 , 資料來源同上 ( 虎口解密 )  !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-23 10:51 PM 發表

網友 , 你真係唔知戴安娜被車禍單嘢架  ?
請你唔好用本身已是事實真相嘅語氣講

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-24 03:00 PM 發表

請你唔好用本身已是事實真相嘅語氣講
網友,咁你知道嘅真相係乜呢?

普通交通意外 ?

繼續貼上當年剪報 , 資料來源 ( ( 奇案調查 )跑馬地奇案 (上) , 被稱為香港奇案之首 , 絕對當之無愧 ! )

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-24 03:47 PM 發表

網友,咁你知道嘅真相係乜呢?

普通交通意外 ?
話明意外(accident)
點樣叫特別?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-24 04:00 PM 發表

話明意外(accident)
點樣叫特別?
網友 ,特別 ?

有人為嘅成份咪唔係普通意外囉 !

繼續貼上當年剪報 ,  資料來源同上 (  ( 奇案調查 ) 跑馬地奇案 ( 上 ) !   )  

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-11-23 04:55 PM 發表

所以對比DNA就知道啦。
戴安拿被車禍啊,咩你吾知阿偉。
網友 ,你都未講戴安娜點樣被車禍 ?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-24 04:04 PM 發表

網友 ,特別 ?

有人為嘅成份咪唔係普通意外囉 !
你講果啲叫天災

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-24 06:33 PM 發表

網友 ,你都未講戴安娜點樣被車禍 ?
咪係囉

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-24 07:24 PM 發表

你講果啲叫天災
網友,唔係天災 !

1997年8月30日戴安娜同未婚夫法耶茲死於車禍 ,網上大把資料 ,當時傳聞英國王室唔接受戴妃改嫁,未來國王(威廉 )會有後父 ,國內早已暗傳戴妃踩過咗王室紅線,你自己可上網查 !

車禍當日,戴妃司機避狗仔隊,高速入隧道,最後失控撞車,司機保羅、未婚夫及戴妃死亡 !

1)唔講極強白光 !

2)唔提計時腳掣 !

當傳聞不足信 !

單講
3)白色快意UN0 !

1999年法國方面最初嘅調查結案 ,指戴妃坐嘅平治車曾輿一輛白色快意UN0相撞才引至失控撞柱 !

但經過英國外交部意見,法國於1999年完成司法調查 ,認定司機保羅酒後駕駛,快車失控 !

原先嘅白色快意UN0在空氣中消失咗 ,無人再提過 !

後人評為戴妃被車禍了 !

唔係天災,你自己上網查證 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-24 08:40 PM 發表

網友,唔係天災 !

1997年8月30日戴安娜同未婚夫法耶茲死於車禍 ,網上大把資料 ,當時傳聞英國王室唔接受戴妃改嫁,未來國王(威廉 )會有後父 ,國內早已暗傳戴妃踩過咗王室紅線,你自己可上網查 !

車禍當日,戴妃司機避狗仔隊,高速入隧道,最後失控撞車,司機保羅、未婚夫及戴妃死亡 !

1)唔講極強白光 !

2)唔提計時腳掣 !

當傳聞不足信 !

單講
3)白色快意UN0 !
...
你叫我查網上傳聞?
車禍當然係人為,架架車都有人揸
但事件意外成份咁重
話係人為(你想講係預謀)會否自我陶醉捕風捉影
仲要搵架Uno去隊架S-class
真係隊咗嘅話Uno好大車好消唔消失又有乜所謂?
法國政府做咩要配合俾佢消失
任何一個環節都極容易失敗
吹水講乜都得,只要你自己肯信
但要assess吓make 唔make sense
計我話係因為改壞名:戴安全帶?拿!

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-24 09:42 PM 發表

你叫我查網上傳聞?
車禍當然係人為,架架車都有人揸
但事件意外成份咁重
話係人為(你想講係預謀)會否自我陶醉捕風捉影
仲要搵架Uno去隊架S-class
真係隊咗嘅話Uno好大車好消唔消失又有乜所謂?
法國政府做咩要配合俾佢消失 :smile_ ...
網友 ,我叫你在網上找嘅唔係傳聞,係真實資料 !
等同你在網上找威廉王子母親資料,就會出現戴安娜名字 ,唔係傳聞 !

仲有呀,當年戴妃離婚早已傳聞王室曾提醒她 ,可以離婚、另與他人同居、生子,但不可改嫁 ,王室係唔會容許未來國王(威廉王子) 有後父,造成尷尬 ,後果自負 !

當戴妃宣佈會再婚 ,好多人為她擔心,數個月後接近再婚,就在法國車禍身亡勒 !

自己諗係咪天災 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]