• 瀏覽: 2,073
  • 回覆: 19
+3
幾十個穿著NSD背心的差人,踐踏、侮辱錢穆圖書館、中大的書香11月20日 ,中大錢穆圖書館 ,吐露港——秋色連波、波上寒煙翠。也是這一天, 幾十個「氣燄囂張」、穿著NSD背心的差人, 衝到圖書館門口,踩曬新亞書院。
這錢穆圖書館,是全世界最美的。
中大歷年來起碼有二十萬學生, 來過這裏——借書,看海。
也起碼曾有三萬對中大師兄師妹情侶,在圖書館旁的新亞水塔山頭留下狂吻和腳毛,許下一時衝動的海誓山盟。
濃濃書香、靈氣迫人,山映斜陽天接水。
是紀念這位在1895年,甲午戰爭那年出生,而1949年又要逃共來港的歴史學大師錢穆,又名錢賓四。
今天這班國家安全處NSD背心的黑衣漢,原來竟是準備追捕錢穆的——曾孫輩學生。
NSD踐踏、侮辱錢穆圖書館、中大的書香、秀氣。

真係白痴,請問點解國安會到場?非法遊行,到上腦處破壞校園噴漆嗰啲錢穆啲曾孫輩或係警察?遊行噴漆嗰時好威嚘,做完點解又龜縮?去年破壞打爛哂暴大校園嗰啲錢穆曾孫輩暴徒你唔吊?暴徒食屎啦,國安已出手,等坐監啦!

新聞來源連結:
https://www.hkcnews.com/article/35806/錢穆圖書館-國安處搜中大-錢穆-35806/錢穆

強力建議收回中大地皮起住宅,造福全港市民,消滅暴動基地

香港的大學,腦殘粉很多的!

附件

Screenshot_2020-11-20-07-07-52.png(517.11 KB)

Screenshot_2020-11-20-07-07-23.png(511.88 KB)

錢穆圖書館美在何處? 美在愛國, 美在愛中華文化

自從出了一班反中的曱甴後,  錢穆圖書館還能美嗎?

香港黃絲邏輯就係 "我做錯,你責任" 

如果唔係見到樓主嘅link
我會以為邊條患讀寫障礙嘅曱甴寫嘅討論區評論
竟然係新聞媒體嘅link嚟

真係嚇死人

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-11-23 10:50 AM 發表
幾十個穿著NSD背心的差人,踐踏、侮辱錢穆圖書館、中大的書香11月20日 ,中大錢穆圖書館 ,吐露港——秋色連波、波上寒煙翠。也是這一天, 幾十個「氣燄囂張」、穿著NSD背心的差人, 衝到圖書館門口,踩曬新亞書院。
也起碼曾有三萬對中大師兄師妹情侶,在圖書館旁的新亞水塔山頭留下狂吻和腳毛,許下一時衝動的海誓山盟 ...
錢穆係中國人、不是香港黑兒!

係囉,又話自己唔係中國人,但又走去認係錢穆子孫,精神分裂,真無恥!

拆卸中大, 還地於民。

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-11-23 10:50 AM 發表
也起碼曾有三萬對中大師兄師妹情侶,在圖書館旁的新亞水塔山頭留下狂吻和腳毛,許下一時衝動的海誓山盟 ...
錢穆出名反中反共,根本就係國安針對的對象。

強烈要求將錢穆除名,以免造成惡劣影響。

引用:
原帖由 willy222 於 2020-11-23 11:44 AM 發表
拆卸中大, 還地於民。
中大為出名反中反共的錢穆所創立,一定要即刻關閉

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-11-23 11:40 AM 發表
係囉,又話自己唔係中國人,但又走去認係錢穆子孫,精神分裂,真無恥!
錢穆出名反中反共,唔係中華人民共和國人,所以唔係中國人。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-11-23 11:45 AM 發表

錢穆出名反中反共,根本就係國安針對的對象。

強烈要求將錢穆除名,以免造成惡劣影響。
咁應該先拆咗間錢穆圖書館,再收返暴大地皮起樓,趕絕暴力曱甴,大快人心!

引用:
上去新亞,都係必經之路
去花園道就衝住美領事館?

引用:
原帖由 willy222 於 2020-11-23 11:44 AM 發表
拆卸中大, 還地於民。
大力支持!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]