• 瀏覽: 1,145
  • 回覆: 23
食物及衞生局局長陳肇始表示,部分人尤其基層市民對強制檢測可能會卻步,擔心確診後會影響生計,因此當局會為確診者提供一筆過5000元津貼,勞工及福利局敲定細節後盡快公布。 陳肇始出席一個電台節目後,被問到是否只有強制檢測下的確診者,才可獲有關津貼。她回應說,一般在檢測後確診而又有需要的人士,可獲得津貼。...

係正常人都知道,呢五千蚊津貼確實係愚蠢嘅政策,無能庸官,傷港人嘅不幸。鼓勵人中招,真白痴!陳笑恥快快落台退位讓賢吧

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1561286-20201122.htm

想問1句啫,條8婆777無睇住下面點做野架咩?

工無完做野係甘上下, 唔係咩叫工無完!?

點解做唔到膠棺, 因為唔夠膠!!!

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-11-23 09:18 發表
食物及衞生局局長陳肇始表示,部分人尤其基層市民對強制檢測可能會卻步,擔心確診後會影響生計,因此當局會為確診者提供一筆過5000元津貼,勞工及福利局敲定細節後盡快公布。 陳肇始出席一個電台節目後,被問到是否只有強制檢測下的確診者,才可獲有關津貼。她回應說,一般在檢測後確診而又有需要的人士,可獲得津貼。...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1561286_1_L_20201122112321.jpg
全港市民因為政見問題, 不過今次全港市民都想炒呢個高官.

塵笑恥幾時先會下台

八婆無一樣野做得掂

5000蚊好多咩?之前保險公司免費提供萬幾蚊畀中招客戶又唔見有人專登染病?又係為反而反

一切已證明, 沒有了犯民, 露底既原是一無是處!!!

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-11-23 09:35 AM 發表
5000蚊好多咩?之前保險公司免費提供萬幾蚊畀中招客戶又唔見有人專登染病?又係為反而反
那間保險公司?

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-11-23 09:18 AM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1561286_1_L_20201122112321.jpg
慷政府之慨, 可能適得其反, 這個政策太低能。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-11-23 09:47 AM 發表

那間保險公司?
最大嗰間

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-11-23 09:52 AM 發表

最大嗰間
LINK呢?

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-11-23 09:53 AM 發表

LINK呢?
你太懶

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-11-23 09:35 AM 發表
買保險要俾錢,而家唔洗噃。

引用:
無錯, 好多人咩都唔知就評論一餐, 你問佢地會唔會為5000去中招, 個個自己又話唔會...

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-11-23 09:54 AM 發表

買保險要俾錢,而家唔洗噃。
非客戶可免費登記

主題標籤 #陳肇始
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]