• 瀏覽: 18,891
  • 回覆: 243
+10
引用:
原帖由 RealPpl 於 2020-11-23 12:21 PM 發表
隔離14日,得5千蚊,返咩工都唔只啦,津貼咗都唔掂
食老綜路使使有錢收,中武肺仲可以出多份添

引用:
原帖由 8888beebee 於 2020-11-23 11:03 AM 發表
為了$5,000 專登去染病,可以去到咁盡,一定是山窮水盡。真是當咗是重感冒,99.999999%會醫返好,冇後遺症

當有6000人將會確疹,都是3千萬。
況且確疹有津貼,2-3月時內地個別地方已派過,鼓勵患者早些去醫院,早治療,減傳播。
推展公共政策,首先是自願,津貼誘因,再去就是立法強制。
不要用一般正常人想法,之前夠有沒有人過班香港大學生會暴動 ,玩攬炒。

弱智……

叫政府精神科睇睇喊包狀況啦,
又唔使錢...

引用:
原帖由 RealPpl 於 2020-11-23 12:24 PM 發表

所以呢,隔離14日只得5000蚊,仍然無人會去做檢測囉
隔離都叫做free 少少

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2020-11-23 09:15 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/11/1606063169_Z1-1280w.jpg

新冠肺炎新增確診數字昨急升達68人,政府專家顧問梁卓偉憂慮疫情已爆發第四波,提議設立檢疫酒店、18區檢測中心等多項措施應對;政務司長張建宗昨於網誌率先透露,理解基層擔心強制檢測若證實確診,接受隔離或影響生計,考慮向確診者提供一筆過津貼,指出香港正 ...
為了5000去特登感染?只可以話講呢啲野人太無知,以為新冠病毒只是大號流感,以為大多症狀輕微,如果真是咁簡單西方國家就唔洗搞到咁大鑊。而且冠狀病毒後遺症的絶對可以好嚴重,長期影響身體。在香港一個咁富裕的社會,真是會有正常人為了5000攞自己條命去搏?

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2020-11-23 11:29 發表

確診者喺邊?
暴大內有很多,戴v煞面具。

是不是叫人出街博一博五千元🤔🤔🤔呀?

有冇香港身分證都得?菲庸也可以?遊客也可以?
咁好多印度,巴基斯坦疫情嚴重人來,順便醫病.

正呀有錢分

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2020-11-23 09:15 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/11/1606063169_Z1-1280w.jpg

新冠肺炎新增確診數字昨急升達68人,政府專家顧問梁卓偉憂慮疫情已爆發第四波,提議設立檢疫酒店、18區檢測中心等多項措施應對;政務司長張建宗昨於網誌率先透露,理解基層擔心強制檢測若證實確診,接受隔離或影響生計,考慮向確診者提供一筆過津貼,指出香港正 ...
今次香港真係俾佢哋害死。

特登中招攞5000嘅應該唔多,不過之前好小心,成日洗手嘅而家應該可以放鬆少少。

腦殘高官。

5000 蚊中招獎賞錢。

引用:
原帖由 Golden2 於 2020-11-23 01:01 PM 發表
有冇香港身分證都得?菲庸也可以?遊客也可以?
咁好多印度,巴基斯坦疫情嚴重人來,順便醫病.
政府需要解釋清楚...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]