• 瀏覽: 18,971
  • 回覆: 243
+10
引用:
原帖由 banjo. 於 2020-11-23 10:43 AM 發表

啲窮L見到5千蚊, 對眼就會發青光.
😅😅

為了$5,000 專登去染病,可以去到咁盡,一定是山窮水盡。真是當咗是重感冒,99.999999%會醫返好,冇後遺症

當有6000人將會確疹,都是3千萬。
況且確疹有津貼,2-3月時內地個別地方已派過,鼓勵患者早些去醫院,早治療,減傳播。
推展公共政策,首先是自願,津貼誘因,再去就是立法強制。

跳出個疫

引用:
原帖由 8888beebee 於 2020-11-23 11:03 AM 發表
為了$5,000 專登去染病,可以去到咁盡,一定是山窮水盡。真是當咗是重感冒,99.999999%會醫返好,冇後遺症

當有6000人將會確疹,都是3千萬。
況且確疹有津貼,2-3月時內地個別地方已派過,鼓勵患者早些去醫院,早治療,減傳播。
推展公共政策,首先是自願,津貼誘因,再去就是立法強制。
而家搵份工, 一個月賺一萬都唔係好難...

唔想做有錢收, 去乞都易賺過呢5000...

引用:
原帖由 220 於 2020-11-23 09:32 AM 發表

也有很多失業或剛畢業人士去找確診者被感染囉。
確診者喺邊?

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2020-11-23 11:29 AM 發表

確診者喺邊?
可能佢地自己收埋左一班...

做好防護更重要吧

香土班香港支蓄可以出少d post拎5000蚊

樓主,中招日本政府派100,000円喎係咪又係政府唔啱啊

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-11-23 11:31 AM 發表

可能佢地自己收埋左一班...
除左隔離病房醫護同檢驗機構有意圖投毒,一般人想去故意感染都唔係想象中咁易,個人觀點。
呢個方法係好低能,聽講仲係猿教授提意,不過香港咁荒謬嘅社會,或者真係下下策好過束手無策

D人頂多拖到有錢派先驗,唔會專登走去中招啦,個個人身體唔同,人地可能兩個星期冇事,你就兩年都未好返,咁5000蚊除返開已經好大分別

陳肇恥個腦袋系屎弗

引用:
原帖由 220 於 2020-11-23 09:32 AM 發表

也有很多失業或剛畢業人士去找確診者被感染囉。
只有白痴先想得出

恐怕有人固意確診賺錢 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]