• 瀏覽: 2,550
  • 回覆: 39
+2
泛民狗將「12瞞逃」
用作政治籌碼
挑戰阿爺底線
大家應該踴躍簽名聖誕卡
幫泛民狗 ,賀一賀呢12瞞逃聖誕快樂
等呢「12瞞逃」
提高佢哋嘅知名度
等佢哋可以判重啲刑罰

「12瞞逃」被內地海警拘捕,美國國務卿蓬佩奧近日就事件指手畫腳,本港攬炒派立即「識做」,朱凱廸、涂謹申專門安排一群自稱是「家屬」的蒙面人召開記者會,要求內地放人;涂謹申仲話:「有法治國家會將12人送回香港依法處理。」有法律老友對自明笑言:「『12瞞逃』在內地落網,按屬地管轄原則,自然由內地依法處理,合法合規,涂謹申既是立法會議員,又是律師,對這麼簡單的法律原則,不會不懂吧?他以前處理過港人在菲律賓犯案事件,點解他當年唔叫菲律賓將犯案港人送回港審?攬炒派擺明又使慣技,推一班無法證明身份的家屬做場『大龍鳳』,顛倒是非,抹黑內地,破壞法治。」
https://www.wenweipo.com/a/202009/14/AP5f5ec738e4b0bd37d98c428d.html

附件

Screen Shot 2020-11-23 at 8.40.23 AM.png(718.41 KB)

Screen Shot 2020-11-23 at 8.40.23 AM.png

DQ皇CY689票就是帥
引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-23 08:48 AM 發表
泛民狗將「12瞞逃」
用作政治籌碼
挑戰阿爺底線
大家應該踴躍簽名聖誕卡
等呢「12瞞逃」
提高佢哋嘅知名度
等佢哋可以判重啲刑罰

「12瞞逃」被內地海警拘捕,美國國務卿蓬佩奧近日就事件指手畫腳,本港攬炒派立即「識做」,朱凱廸、涂謹申專門安排一群自稱是「家屬」的蒙面人召開記者會,要求內地放人;涂謹申仲話:「有法治 ...

老友指出:「按照涂謹申和攬炒派的邏輯,即若偷渡的最終目的地是其他司法管轄區,即使他們過程中非法入境內地,內地都不可以拘捕?涂謹申和攬炒派的質疑,不管是在普通法,還是在大陸法,都好荒謬,只能說明攬炒派為了包庇黑暴,完全無視世界普遍通行的法律原則。這樣基本的法律概念,涂謹申不可能不懂,講出這低級笑話,足以證明攬炒派為了政治目的,可以不講法治、不要顏面。」

附件

Screen Shot 2020-11-23 at 8.50.06 AM.png(936.7 KB)

Screen Shot 2020-11-23 at 8.50.06 AM.png

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-23 08:50 AM 發表

老友指出:「按照涂謹申和攬炒派的邏輯,即若偷渡的最終目的地是其他司法管轄區,即使他們過程中非法入境內地,內地都不可以拘捕?涂謹申和攬炒派的質疑,不管是在普通法,還是在大陸法,都好荒謬,只能說明攬炒派為了包庇黑暴,完全無視世界普遍通行的法律原則。這樣基本的法律概念,涂謹申不可能不懂,講出這低級笑話,足以證明攬炒派為了政治目的,可以不講法治、不要顏面。」
蒙面「家屬」一啲都分辨唔到  
係唔係人
明解點解大陸唔畀佢哋探
「12瞞逃」

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-23 09:46 AM 發表

蒙面「家屬」一啲都分辨唔到  
係唔係人
明解點解大陸唔畀佢哋探
「12瞞逃」
蒙面「家屬」
佢哋可能係泛民狗的演員

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-11-23 09:49 AM 發表

蒙面「家屬」
佢哋可能係泛民狗的演員
啲家長直情係演員
個個連台詞

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-23 10:00 AM 發表

啲家長直情係演員
個個連台詞
「12瞞逃」所有家長一定唔係全部黃絲
有啲家長甚至乎同曱甴割蓆
所以 記者會假到好似大陸a貨

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-11-23 10:14 AM 發表

「12瞞逃」所有家長一定唔係全部黃絲
有啲家長甚至乎同曱甴割蓆
所以 記者會假到好似大陸a貨
阿爺都可能驚咗 香港家屬係a貨

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-23 08:48 AM 發表
泛民狗將「12瞞逃」
用作政治籌碼
挑戰阿爺底線
大家應該踴躍簽名聖誕卡
等呢「12瞞逃」
提高佢哋嘅知名度
等佢哋可以判重啲刑罰

「12瞞逃」被內地海警拘捕,美國國務卿蓬佩奧近日就事件指手畫腳,本港攬炒派立即「識做」,朱凱廸、涂謹申專門安排一群自稱是「家屬」的蒙面人召開記者會,要求內地放人;涂謹申仲話:「有法治 ...
走佬著草12隻通輯逃犯就話無面見人啫,
「家屬」係正常人,為何包到好似幪面黑俠咁㗎,
真搞笑,唔通又係犯民狗啲預約戲子。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-23 06:03 PM 發表

走佬著草12隻通輯逃犯就話無面見人啫,
「家屬」係正常人,為何包到好似幪面黑俠咁㗎,
真搞笑,唔通又係犯民狗啲預約戲子。
一定係 a貨

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-23 09:30 PM 發表

一定係 a貨
呢啲馬騮戲 做得多 香港市民習慣曬 麻木了

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-11-23 09:45 PM 發表

呢啲馬騮戲 做得多 香港市民習慣曬 麻木了
大話講 得多 一定冇人信

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-23 09:55 PM 發表

大話只可以短暫風光

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-23 09:55 PM 發表

隻多位一體賈文德咪好例子囉,
來來去去都係自言自語鳩吹....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-23 10:16 PM 發表

隻多位一體賈文德咪好例子囉,
來來去去都係自言自語鳩吹....
佢呢兩日好勤力

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-23 10:22 PM 發表

佢呢兩日好勤力
佢越勤力我哋就越勤力

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]