• 瀏覽: 39,433
  • 回覆: 190
+4
引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-11-22 10:03 PM 發表
深井浪翠園昨日(21日)發生倫常慘案,51歲抑鬱婦偕一對子女伏屍家中近一周,遷出兩個月的丈夫回家始揭發。據了解,夫婦1997年結婚,妻子於2005年年誕下孻子後患上抑鬱症,之後夫妻關係轉趨惡劣,至近日妻子更提出離婚,最終丈夫兩個月前搬走。另外,兩名分別21歲讀大學的長女及16歲讀中學的孻子,皆患有亞氏保加症。
據悉,21歲長女就讀城大社會學系,但自9月起便沒有上學;而16歲孻子則在荃灣一間中學讀書 ...
多餘啦, 唔開心一定要人安慰? 識得自己處理唔係更加好嗎?
分享興趣及感受?點解一定要同人分享?我玩乜嘢, 要有責任向你彙報?
唔主動參與群體活動?都要睇吓嗰D群體活動係乜嘅 ! 難道放火掟磚我都要參加?
朋輩建立友誼關係, 都要睇吓係益友定損友。

固執行為, 點界定固執? 人人總有佢底線。

局限狹窄重覆興趣。點界定?鍾意幾多樣興趣為之狹窄?一日得24小時, 太多興趣盞自己冇時間學習及做嘢 !

因為中國大陸政府和商業會盡量去遷就每一位中國人,所以它們都得民心了,而香港的高層因為根本不會去遷就下層,所以精神病患率高企。所以說中國的社會是受到更嚴格的管控,做得比香港這種民主自由社會更優秀,時間會證明出來。

請各位大大已經死了人,請求不要拉政治好嗎!謝謝大家!

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2020-11-23 12:02 AM 發表
有良知嘅人係唔會拎死人黎抽水﹐係呀﹗講緊你呀﹗
但係依家係攬炒時代良知

乜亞視物視, 說穿了咪又係d所謂專家老作出黎,你求其搵個兩歲唔夠既小朋友走去評估,小小內向係唔係都話你有「自閉症傾向」,唔係咁,個個都正常,點搵經費,點保住份工? 陪依班人玩,搞到自己疑神疑鬼,你話幾無謂。

亞氏保家証、城大社會學系⋯⋯明唔明?

其實同個官講有亞氏保加症實無事,只只曱甴都甘講,使乜死?

RIP

引用:
原帖由 錢太多4 於 22-11-2020 22:44 發表
曱甴害死人
OMG!

亞氏保加症根本就醫生鳩吹出來的症狀, 醫生就可以 cap 水, 有人唔中意社交活動係因為性格唔愛群體活動, 佢智商正常又有正常溝通能力, 佢唔中意搵人傾計根本唔係病.

又賴警察做囉

人哋都上路了!黃你老母! 收聲啦!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 23-11-2020 00:28 發表
亞氏保加症根本就醫生鳩吹出來的症狀, 醫生就可以 cap 水, 有人唔中意社交活動係因為性格唔愛群體活動, 佢智商正常又有正常溝通能力, 佢唔中意搵人傾計根本唔係病.
完全讚同,好多醫生吹出黎既事都不可盡信。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-11-22 10:05 PM 發表
患亞氏保加同抑鬱?

咁好可能有參與暴動同企圖無差別屠殺香港市民
香港攬炒侯群症

引用:
原帖由 ~singsing~ 於 2020-11-23 12:21 AM 發表
請各位大大已經死了人,請求不要拉政治好嗎!謝謝大家!
同意,請尊重死者,RIP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]