• 瀏覽: 39,544
  • 回覆: 190
+4
引用:
原帖由 fung0823 於 2020-11-22 10:41 PM 發表
亞氏保加症與自閉症是有區別的
之前tbb扮做醫生果個
扮有亞氏保加症
記憶力好勁

老公又可以輕輕鬆鬆第二春

引用:
原帖由 pinky01 於 2020-11-22 11:44 PM 發表
點解個男人就咁搬出去住?就算唔睇老婆,都要照顧下屋企兩個細。依家好啦,男人完全解脫了
解脫唔到啦,層樓貶哂值
最無辜係d鄰居,一齊貶值

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-11-22 10:05 PM 發表
患亞氏保加同抑鬱?

咁好可能有參與暴動同企圖無差別屠殺香港市民
你老母生左你個弱智仔咪係仲可燐

引用:
原帖由 fung0823 於 22-11-2020 10:41 PM 發表
亞氏保加症與自閉症是有區別的
特徵

附件

20200827HealthyLife04.jpg(67.12 KB)

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-11-22 10:05 PM 發表
患亞氏保加同抑鬱?

咁好可能有參與暴動同企圖無差別屠殺香港市民
放過死者啦好唔好!

阿彌陀佛,人生是苦

有良知嘅人係唔會拎死人黎抽水﹐係呀﹗講緊你呀﹗

三個都有病,都是自願去死?

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-11-22 11:08 PM 發表
太多負面不幸因素集一身的家庭...

R.I.P....
第一個有問題, 照顧唔黎既,唔好生第2個
識個夫妻, 佢地小宇宙強大啊, 係呀我女有咩咩症(唔記得咩名)

無野架, 而家好多人都係屋企工作

好多名人都係咁啦, 可以有自己工作室,可以...

照顧長年病老人,同等殊兒童,要有無限eq

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-11-22 10:03 PM 發表
深井浪翠園昨日(21日)發生倫常慘案,51歲抑鬱婦偕一對子女伏屍家中近一周,遷出兩個月的丈夫回家始揭發。據了解,夫婦1997年結婚,妻子於2005年年誕下孻子後患上抑鬱症,之後夫妻關係轉趨惡劣,至近日妻子更提出離婚,最終丈夫兩個月前搬走。另外,兩名分別21歲讀大學的長女及16歲讀中學的孻子,皆患有亞氏保加症。
據悉,21歲長女就讀城大社會學系,但自9月起便沒有上學;而16歲孻子則在荃灣一間中學讀書 ...
咁負面嘅新聞請不要再擺上黎,社會以積聚不少負能量。

南無阿彌陀佛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-22 11:43 PM 發表
其實真不太明, 佢話仔女有問題, 但又可以考入大學??
阿氏保加症好多反而係好聰明,識讀書識考試唔代表喜歡社交生活。
其實唔係患者唔會明佢哋想法,我覺得我都有相關徵狀,但我都係大學畢業。

即係3個都係有精神病, 佢個老公真係執到一身彩, 如果一齊住可能全家一鑊熟.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-22 11:43 PM 發表
其實真不太明, 佢話仔女有問題, 但又可以考入大學??
篇essay寫自己係患有亞氏保加症,會100%入大學!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]