• 瀏覽: 24,143
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2020-11-23 01:03 AM 發表

正。。認住呢幾條爛泥渣。

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-11-22 11:25 PM 發表
中國政府強硬就好👍👍👍
一定要。。越nice對呢班尾狗,佢地越唔識respect 你。。

引用:
原帖由 寂寞的香煙 於 2020-11-22 11:00 PM 發表
澳洲喺中國賺咗唔少錢,就仇視中國。而家畀中國製裁都系抵
呢D就好明顯乜野叫做恩將仇報。。

引用:
原帖由 天靖 於 2020-11-22 10:11 PM 發表
奇怪,尾國和尾國欠債印銀紙威脇全球又冇勾州政客出聲
危險的信號。。就好似二戰甘。。Hitler 甘狂。。都冇人夠膽講野,亦冇國家聯合一起打德國。。。冧5到係21世紀嘅今日。。世界對威脅全球和平嘅尾國態度同二戰時世界對Hitler嘅態度一樣咁相似。。。人們究竟會係世界歷史中學會甚麼教言訓?。。

引用:
原帖由 剎華 於 2020-11-22 09:40 PM 發表

我見網上有片燒死左好多袋鼠~~~好可憐,得閒記得保育下,唔係澳洲下一代再見唔度呢D動物架啦。
奇怪。。袋鼠,koala,gum trees重有好多類似嘅澳洲native 野,其繁殖能力,生長能力好basic..好強。。但呢只經濟部長唔係native,國家(短暫嘅)領袖Morrison 亦都唔係native..所以佢地好快會係澳洲消失就一定架喇。。澳洲無乜腦嘅年青人有好多。。睇唔到呢個國家未來會有乜希望。。所以我相信末來會係中國。。亦只有係中國先會見到希望。。。

引用:
原帖由 m11ce 於 2020-11-22 09:56 PM 發表
好心澳洲自量下啦!
識自量唔係一件容易嘅事。。所謂知恥近乎勇。。要有好海量嘅心胸,好宏大嘅眼光同埋對自已國家人民,百姓有真誠嘅熱愛,先會係方方面面做到自我檢討,不畏退縮,睇清自己弱點,找緊發展機會盡量為自已人民謀福利。。中國共產黨係唯一真正為自已人民謀幸福嘅執政黨。。澳洲?。。唉個個政黨各懷鬼胎。。挖空心思盤算點係人民身上榨取血汗成果黎養活佢地。。真真正正寄生蟲政府。。點會自量。。

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-11-22 09:21 PM 發表
澳洲要對抗中國,但又要同中國對話,澳洲佬個腦應該short左
無賴係咁。。。澳洲係一個好無賴嘅國家。。

引用:
原帖由 無愛 於 2020-11-23 02:31 AM 發表

恐嚇電話聽得多,原來唔聽電話都係恐嚇嚇威脅。
😂🤣😂

引用:
原帖由 cantona777 於 2020-11-23 02:57 AM 發表
中共外交政策,打算世界為敵?
中國一向係熱愛和平嘅國家,亦都希望朋友可來自五湖四海。。可惜,,,當中國越黎越富有,越走越強嘅時侯。。,令周邊不長進嘅國家失去自己嘅面子,地位。。就用中國會威脅到佢地籍口齊齊阻礙中國發展,打擊中國國家形象。。。無計,,係比甘多無賴國家圍攻嘅時候。。同佢地講和?向佢地投降?定係要堅定自己,維護自身嘅尊嚴,堅守自己嘅正確信念?!!..君孑之交淡如水。。中國人最明白呢個道理。。

引用:
原帖由 四代火影 於 2020-11-23 08:03 AM 發表
袋屎國日日9up, 洗國民腦,唔係官員無能,係中國錯
haa..exactly

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]