• 瀏覽: 24,138
  • 回覆: 260
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 starr 於 2020-11-22 08:01 PM 發表
中國政府官員自4月以來拒絕接聽澳洲部長的電話。英國媒體11月20日引述中國駐澳洲官員警告,倘若澳洲不停止把中國視為威脅,北京政府官員不會接聽澳洲部長的電話。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201121/406842491342426112967185.jpeg/gEVD5jkWTy6KqKAXYTrRUmZNsNZJw3emNA9t4TQPbeE?v=w1280r16_9
話不投機半句多!澳洲土佬唔知點解!

引用:
原帖由 司恆從 於 2020-11-23 12:03 PM 發表

恭喜先!咪住!!脫藉未?
脫咩藉? 你唔好曝露左小紅粉身份,台灣有港澳條例,可以比香港人有雙重護照,有BNO,仲係三重護照。

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-11-22 08:09 PM 發表
邊撚個會打電話俾你啊共匪
哈哈哈,好酸!

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-11-22 08:41 PM 發表
唔聽電話咁巴L閉,篤盲人哋隻眼嘛
收皮啦死黃狗

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-11-22 08:21 PM 發表
唔聽電話係無用嘅,若果係我,佢打嚟咪帶佢遊下花園,等佢自己覺得無癮仲好玩啦,唔使同佢勞氣喎,用老油條語氣應酬下佢得㗎喇
晒時間.

澳洲鬼真是不自量力,憑什麼和中國鬥。

澳洲可以學當年英國搵戰艦打開中國市場的,如果打唔開都無辦法㗎。

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2020-11-23 02:20 AM 發表

呢D就好明顯乜野叫做恩將仇報。。
中國而家唔講以德報怨,就應該睚眥必報

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2020-11-23 02:29 AM 發表

危險的信號。。就好似二戰甘。。Hitler 甘狂。。都冇人夠膽講野,亦冇國家聯合一起打德國。。。冧5到係21世紀嘅今日。。世界對威脅全球和平嘅尾國態度同二戰時世界對Hitler嘅態度一樣咁相似。。。人們究竟會係世界歷史中學會甚麼教言訓?。。
你不仁我不義,澳洲仇視中國就應該有噉嘅報應!

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-11-22 08:05 PM 發表
中國實力表現,監犯國家,最叻殺平民
可憐的肥牛!

點解唔叫同聲同氣嘅美國佬買? 哦,原來只係跟美狗 

引用:
原帖由 tcfalcon 於 2020-11-23 12:11 PM 發表

只有做大嘅點細嘅做嘢
記唔記得 侵侵掟澳洲總理電話
真係……兩邊不是人

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2020-11-23 04:26 PM 發表
澳洲鬼真是不自量力,憑什麼和中國鬥。
全世界冇一個國家可以同中國鬥。中國只要唔買他們的產品,唔去他們國家旅遊移民,他們已經死硬。

澳洲反華仲要對話?!?!

引用:
原帖由 好味的榴槤 於 2020-11-22 11:40 PM 發表

好啊!問候你老母👆
好,同你問候我個做雞毗契娘,真孝心呀契弟!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]