• 瀏覽: 26,778
  • 回覆: 204
+4
係曱甴做

引用:
原帖由 LEE1989 於 22-11-2020 19:31 發表
香港頂唔順喇
香港地區係超級多人自殺,肯定係社會性問題,與民粹思維很可能有莫大關係,絕對不可忽視。
上一代香港成功人士為港式思維埋下了大量問題,例如重學歷輕經驗、對中國人的崛起感到嗤之以鼻、錯誤地對別人作出不恰當的評價、嚴重的功利主義、祟西到失去自我、對他人要求高但自己也做不到。
很多人對這些超越常人要求的思維無法實現,以致精神失常,自殺身亡。

係咪又係死曱甴掟天使落街呀?

自殺之都

Rip 🙏

Rip 無野係解決唔到

引用:
原帖由 LEE1989 於 2020-11-22 07:30 PM 發表
今日下午6時許,一名女子突然從官塘工業中心三期高處墮下,倒臥於一間餐廳門外行人通道,球鞋飛脫,陷入昏迷。途人見狀大驚報警

咩事睇唔開呀有病咪醫囉冇錢咪攞老綜囉

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201122/bkn-20201122181439324-1122_00822_001.html
有的病係無得醫,尤其後遺症。

RIP🙏🏻

生命無價,RIP

香港實現了叛國賊的意願!
(生於亂世!民不聊生!)
唔知講(恭喜)定(抵死)!

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 22-11-2020 19:58 發表
玩L完了
People Die So Easy.

引用:
原帖由 highwiseman 於 23-11-2020 01:57 發表
香港實現了叛國賊的意願!
(生於亂世!民不聊生!)
唔知講(恭喜)定(抵死)!
Hong Kong is too small, but stress is too high.
People are always stuck in the wrong logics.

香港太小,但壓力太大。
人們總是陷入錯誤的邏輯之中。

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 22-11-2020 19:58 發表
玩L完了
Life is usually difficult.

日日都發生

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]