• 瀏覽: 43,643
  • 回覆: 474
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-11-22 03:47 PM 發表

溫州高鐵出軌重溫,黨鐵用大陸零件出軌
台灣列車用進口貨,雖有故障但無意外
班黑暴黃L都柒下柒下,
停咗佢……唔開車咪無意外囉,
班黑暴黃L原來柒到扮唔知……灣灣上星期又有架進口飛機掉咗落海?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 急焦正金童 於 2020-11-22 08:16 PM 發表

人地話呆灣車跑30km都無呀,鬼吾知香港九鐵,地鐵,機鐵勁。不過系吾夠中國高鐵姐。
又唔可以咁講嘅,倫敦地鐵百幾年前就起好。

當時中國重嘆緊大煙!所以當時英國真係勁!

但今時今日,規劃三十年,出咁嘅 "捷運", 重可以撐,真係腦殘!

今時今日重不理智反共,更加腦殘!

回覆 引用 TOP

30年夠大灣區連線....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 willy222 於 2020-11-22 03:36 PM 發表

你真係好趣緻
好弱智就真

回覆 引用 TOP

如果你仲停留在中國無好野的時代和心態,
你巳經輸了,要真實去睇清楚
不要人云亦云!
世界在不停轉動,只有盲目的人還停留在過去中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2020-11-22 11:09 PM 發表

沙中線三十年?
有咩出奇呢?唔計前期規劃沙中線1998年公布,到現在用了22年,過海段現在還未通得車,人哋連埋前期規劃用了30年,嚴格呢講沙中線由67年開始做研究,你都未出世,規劃一個城市發展用上幾十年有咩出奇,咁都值得笑的話,香港真係50步笑百步囉!

回覆 引用 TOP

由計劃+建造搞左20年先通車。仲要係得一條線通車(其他線未動工) 其中一個原因係政治,呆灣人要民主就要俾少少代價了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 haogaoye 於 2020-11-22 06:01 PM 發表

是否發現用咗華為5G,定系俾解放軍干擾😂
咁你日日飲用東江水,
食來自中國嘅食品,
身體無恙嘛? 父母還健在嘛?
你合家都平安嘛

回覆 引用 TOP

台灣折運。

一憎沉默大多數!!二憎曱甴!!

回覆 引用 TOP

一定係中國製造
民進黨要跟進

回覆 引用 TOP

以為香港建設轉慢 點知原來台灣總慢個隻龜

台灣豆腐渣工程...
你睇台北條機場鐵路整幾耐, 仲要無啦啦有一段減速慢行就知乜事

回覆 引用 TOP

台灣野=化學野. 台灣有咩野係叫做出眾啲?Asus 電腦配件叫好小小,其他暫時都諗唔倒! 

回覆 引用 TOP

故障好正常啦,港鐵都唔少故障嘅

回覆 引用 TOP

台灣最美麗的風景除左淫,就係貪污

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]