• 瀏覽: 12,703
  • 回覆: 188
  • 追帖: 1
部署遠東地區?
恕我孤陋寡聞 乜英國海外有軍事基地咩
仲有 部署艦隊 一支艦隊至少幾百人起跳
真係完整編隊 人數可能上千人以上

美國可以海外部署 係因為有當地國家負擔部分軍費
以及美國本身亦都需要以軍事保持支配力
問題係 英國既軍費 邊個俾
同埋咁做有乜野好處

不得不說
約翰遜真係天下第一敗家仔

熱賣及精選
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-11-22 02:27 PM 發表

英國果然係文明社會,政府嘅決定都可以公開質疑,唔驚半夜有公安敲門。
唔係質疑, 係公開懇求

回覆 引用 TOP

英國航母來亞洲,唔好漏水呀,到時要停係中國港口維修就冇face啦

回覆 引用 TOP

整咁嘅爛鬼船, 分分鐘變潛水艇直潛水底, 仲係永不浮出水面!

回覆 引用 TOP

個個揸住隻兜,刀叉都生咗銹.................

回覆 引用 TOP

英國佬一定系儍仔一名,鬼叫美狗叫佢出,吾通吾出,英國人民一定吊7首相,做埋D無謂野,美國佬班政客想利用中國周邊國家察槍走火,例如:印度丶台灣丶越南丶北韓這些,他可以借機生事,日本出名是美國走狗無得変,中國應創造大量軍事武器,如戦機幾萬架😜😜😜

一出海
蘇格蘭即宣佈獨立

回覆 引用 TOP

太好了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-11-22 01:01 PM 發表

唔緊要,非常之歡迎添!
一隊航母過嚟亞洲,要使幾多錢
太平日子,你嚟多幾次,就使多幾次錢,你咪嚟囉
到真係打仗,老解係南海等你嚟,係以逸待勞。
你千里迢迢過嚟,補給線又長
當年國際不承認嘅所謂南海訟裁
喺訟裁前夕中國就喺南海軍演
結果老美嘅航空母艦鼠咗去菲律賓離埋
到非法裁決後中國直頭喺南海填海建晒人工島
全世界都目定口呆估唔到中國嘅實力
最後尾國俾亞洲多國媒體恥笑同暗屌冇本事就咪撚搞南海啦

完全唔在乎乜野立場
只係最討厭滿口歪理
歪理都支持就更抵死
引用:
原帖由 u_77543 於 2020-11-22 03:37 PM 發表

英國佬一定系儍仔一名,鬼叫美狗叫佢出,吾通吾出,英國人民一定吊7首相,做埋D無謂野,美國佬班政客想利用中國周邊國家察槍走火,例如:印度丶台灣丶越南丶北韓這些,他可以借機生事,日本出名是美國走狗無得変,中國應創造大量軍事武器,如戦機幾萬架😜😜😜
我唔明呢個時候放風出黎話想部署艦隊
究竟係有乜野用意
本身英國就一大堆麻煩
同歐盟既協議而家仲傾緊
真係傾唔掂 就要無協議脫勾
雖然同日本傾左雙邊 近日同加拿大簽左一年既貿易協議
但係同美國既雙邊協議 到侵下台都未傾得成
估計同拜登由要從頭傾過
本身英國個經濟都唔係咁掂 裁員未停過
而家又想玩派兵 部署艦隊
約翰遜那裡來的自信

日落國無料扮4條,遲早自己攞架嚟掉!

I may not be better, but I am different !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 全宇宙 於 2020-11-22 03:48 PM 發表

當年國際不承認嘅所謂南海訟裁
喺訟裁前夕中國就喺南海軍演
結果老美嘅航空母艦鼠咗去菲律賓離埋
到非法裁決後中國直頭喺南海填海建晒人工島
全世界都目定口呆估唔到中國嘅實力
最後尾國俾亞洲多國媒體恥笑同暗屌冇本事就咪撚搞南海啦
填島方面,仲要係中國由頭到尾都無停過,完全無理過美國,直情當佢透明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-11-22 03:52 PM 發表

我唔明呢個時候放風出黎話想部署艦隊
究竟係有乜野用意
本身英國就一大堆麻煩
同歐盟既協議而家仲傾緊
真係傾唔掂 就要無協議脫勾
雖然同日本傾左雙邊 近日同加拿大簽左一年既貿易協議
但係同美國既雙邊協議 到侵下台都未傾得成
估計同拜登由要從頭傾過
本身英國個經濟都唔係咁掂 裁員未停過
而家又想玩派兵 部署艦隊
約翰遜那裡來的自信
呢堆嘢係別國問題,英國內政,不容傍人說三道四。

赤共不知幾L開心,有活靶爛艇到,可以幫手較對北斗準確度,開心到黎吾切。只有黃蛆,三等洋奴替主子 盲目搖旗吶喊,赤共忍不L住笑9洋奴,老解等緊,日落帝國隻爛艇記得要準時下水,吾好到時話英女皇吾批loan🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-11-22 03:55 PM 發表

呢堆嘢係別國問題,英國內政,不容傍人說三道四。
講係別國問題
我就記得哈利同佢老婆之前就美國大選出聲叫人投票
結果俾人話佢地干預美國大選
我就心諗 英國做狗 真係做到上左癮

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]