• 瀏覽: 50,070
  • 回覆: 985
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 digosja 於 2020-11-23 07:10 PM 發表

呵 可憐你都慳返啦 可憐你要靠偉大的祖哥去打飛機 真係冇藥醫
從來唔使靠人 係你地先覺得靠政府有用
從來都係香港人自救

信政府唔怕啦 政府唔靠你地冇人死撐架啦
呵 可憐你都慳返啦 可憐你要靠偉大的祖哥去打飛機 真係冇藥醫<<<<<真係唔L知你講乜? 書唔好好讀, 走去搞港毒.
從來唔使靠人 係你地先覺得靠政府有用<<<<<<中國政府係可靠, 人民自然識選擇可靠的中國政府, 佢老美國政府就真係無人會靠, 次次出賣市民.
從來都係香港人自救<<<<<<林鄭政府請晒全香港去免費檢測"自救", 又唔L見你去!?......Sorry!忘記左你唔係香港人, 香港事唔關你事, 我錯!
信政府唔怕啦 政府唔靠你地冇人死撐架啦<<<<<<都係果句, 政府可靠的, 市民就會安心椅靠, 不可靠的政府(老美西民主政府), 有誰會靠呢!?

引用:
原帖由 6seven 於 2020-11-23 07:53 PM 發表

呵 可憐你都慳返啦 可憐你要靠偉大的祖哥去打飛機 真係冇藥醫<<<<<真係唔L知你講乜? 書唔好好讀, 走去搞港毒.
從來唔使靠人 係你地先覺得靠政府有用<<<<<<中國政府係可靠, 人民自然識選擇可靠的中國政府, 佢老美國政府就真係無人會靠, 次次出賣市民.
從來都係香港人自救<<<<<<林鄭政府請晒全香港去免費檢測"自救", 又唔L見你去!?......Sorry!忘記左你唔係香港人, ...
哦 冇讀書連你自己性無能都唔知 慘

你咪繼續靠囉 連人地都因為你地係咁播毒個氣泡都爆埋 做咩隻字唔提阿 句句都美前美後 反政府就係老美? 你係咪又當班老舞condom阿 人地都係愛國分子黎架

做檢測叫自救? 有冇睇咁多波源頭係邊阿
底褲口罩用左未阿你 我就見街上面一個都冇。咁都叫可靠 ?公營利益輸送咪呢d囉

唔只性無能 連個腦都無能 唉

引用:
原帖由 digosja 於 2020-11-23 08:07 PM 發表

哦 冇讀書連你自己性無能都唔知 慘

你咪繼續靠囉 連人地都因為你地係咁播毒個氣泡都爆埋 做咩隻字唔提阿 句句都美前美後 反政府就係老美? 你係咪又當班老舞condom阿 人地都係愛國分子黎架

做檢測叫自救? 有冇睇咁多波源頭係邊阿
底褲口罩用左未阿你 我就見街上面一個都冇。咁都叫可靠 ?公營利益輸送咪呢d囉

唔只性無能 連個腦都無能 唉
哦 冇讀書連你自己性無能都唔知 慘<<<<<<<自我認為, 自我感覺良好, 亂講當係真, 典型毒媒打手修辭技巧.

你咪繼續靠囉 連人地都因為你地係咁播毒個氣泡都爆埋 做咩隻字唔提阿 句句都美前美後 反政府就係老美?<<<<<自我認反政府, 沒有老屈, 即係無腦思考, 係唔係都反.

你係咪又當班老舞condom阿 人地都係愛國分子黎架<<<<<<仲默認自己condom, 認為自己遭遇投射左落別人身上, 真可憐!

做檢測叫自救? 有冇睇咁多波源頭係邊阿<<<<<<源頭咪你地200萬+1的condom 0羅!

底褲口罩用左未阿你 我就見街上面一個都冇。咁都叫可靠 ?公營利益輸送咪呢d囉<<<<<<默認自己用底褲當口罩, 可L憐. 本人無用過底褲當口罩.

唔只性無能 連個腦都無能 唉<<<<<<<最後首尾呼應, 將歪理自我合理化, 又係典型毒媒打手修辭技巧.

來來去去都係無內容的回應, 典型毒媒打手修辭技巧, 沒給讀者說服力, 不能在討論區發揮作用, 還作出反效果.
零分, 重作, 無錢收!

引用:
原帖由 6seven 於 2020-11-23 08:51 PM 發表

哦 冇讀書連你自己性無能都唔知 慘<<<<<<<自我認為, 自我感覺良好, 亂講當係真, 典型毒媒打手修辭技巧.

你咪繼續靠囉 連人地都因為你地係咁播毒個氣泡都爆埋 做咩隻字唔提阿 句句都美前美後 反政府就係老美?<<<<<自我認反政府, 沒有老屈, 即係無腦思考, 係唔係都反.

你係咪又當班老舞condom阿 人地都係愛國分子黎架<<<<<<仲默認自己condom, 認為自己遭遇 ...
話人之前你自己已經係咁樣 都唔知邊個自己感覺良好 以為逐句回就好有point?但又駁唔到wo  你咪一樣自己覺得既野都係亂講 連真既野都扭曲埋  段章取義  咪同大公文匯一撚樣  駁唔到就拎美國 又咩毒媒出黎避  
原來武肺識自己產生 好撚野 一早要封關限制大部份黎既人你唔講既?政府自我辯解你又信咁咪繼續做政府隻棋囉   我就唔知邊度有錢攞啦。。你攞開就唔好屈人攞啦。。

引用:
原帖由 digosja 於 2020-11-23 09:39 PM 發表

話人之前你自己已經係咁樣 都唔知邊個自己感覺良好 以為逐句回就好有point?但又駁唔到wo  你咪一樣自己覺得既野都係亂講 連真既野都扭曲埋  段章取義  咪同大公文匯一撚樣  駁唔到就拎美國 又咩毒媒出黎避  
原來武肺識自己產生 好撚野 一早要封關限制大部份黎既人你唔講既?政府自我辯解你又信咁咪繼續做政府隻棋囉   我就唔知邊度有錢攞啦。。你攞開就唔好屈人攞啦。。

成個回應已經偏離標題, 開始要另做文章, 要另開話題了!
衰晒, 辭窮, 無晒point, 反效果.......
你老細見到都想你收X.

引用:
原帖由 6seven 於 2020-11-23 09:50 PM 發表

...
呵 駁唔到就話離題 同d政棍一撚樣 咁祝你早日攞到你支持既5千蚊啦 老細我就做梗既 你要做我奴隸記住出聲

痴X線

引用:
原帖由 digosja 於 2020-11-23 09:59 PM 發表

呵 駁唔到就話離題 同d政棍一撚樣 咁祝你早日攞到你支持既5千蚊啦 老細我就做梗既 你要做奴隸記住出聲
咁你記住, 唔好靠中國香港政府, 自生自滅, 有事唔好報警, 就死唔好叫救傷車, 唔好飲東江水, 出街睇路, 好多政府及支助建築物唔好入錯.

高清的閣下如做左以上行為就正仆街, 正衰仔, 正漢奸, 正condom, 全家產晒.

引用:
原帖由 cskch 於 2020-11-23 07:42 AM 發表

每個政策都要考慮方向/副作用, 唔排除初心係正常的, 但做法做錯了.

我舉個例, 如果某D 行業如的士司機, 佢地中招係因為容易接觸到輸入的人, 同時佢地亦都係手停口停的行業, 就算保貼佢收入的30-50% 亦未算太過份, 也不會因為咁, 而出現放鬆同時中招的副作用.

但如果好似近期Dancing 群組呢D又係米值得保貼呢? 有傳媒影到佢地唔帶mask 玩得勁開心. 呢D 算係唔負 ...
同鼓勵係兩件事而且鼓勵市民唔好諱疾忌醫嘅話好正確。醫療系統唔係政治工具。

引用:
原帖由 cskch 於 2020-11-23 07:42 AM 發表

每個政策都要考慮方向/副作用, 唔排除初心係正常的, 但做法做錯了.

我舉個例, 如果某D 行業如的士司機, 佢地中招係因為容易接觸到輸入的人, 同時佢地亦都係手停口停的行業, 就算保貼佢收入的30-50% 亦未算太過份, 也不會因為咁, 而出現放鬆同時中招的副作用.

但如果好似近期Dancing 群組呢D又係米值得保貼呢? 有傳媒影到佢地唔帶mask 玩得勁開心. 呢D 算係唔負 ...
我理解你嘅不認同……不過這不同派$6k。

引用:
原帖由 cskch 於 2020-11-22 11:24 AM 發表
食物及衛生局發言人表示,本地新冠肺炎疫情急速惡化,政府將會為本地感染確診的市民提供一次性的津貼,金額為一筆過5000港元。詳情稍後會由勞工及...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201122/share_2020112209300461935.jpg

我想問幾時先可以炒左陳笑始........ 點會比錢鼓勵人 ...
買了球鞋,買了玩具,怎至想不返工去買口水

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]