• 瀏覽: 44,640
  • 回覆: 985
  • 追帖: 4
廢老藍絲用$300叫隻大陸雞感染中國武漢肺炎,政府派5K,屌免費雞之餘還賺$4700

熱賣及精選
鹵味話你香港係咪靠害,我有1200萬人確診,每人五千,咁咪好金

回覆 引用 TOP

高招

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-11-22 11:39 AM 發表

後生仔放心出去蒲

中獎有5000,塵笑恥好撚野呀
藍絲廢老俾$300出去叫隻大陸雞感染中國武漢肺炎,還有$4700賺

回覆 引用 TOP

你地笨少陣啦,吃藥治療唔辛苦?會為五千去搏咩,你地傷風感冒果時好舒服?何況新冠。

呢個政府真係不知所謂!係呢度啲廢老藍咁撚喜歡!

回覆 引用 TOP

咁未等於鼓勵d窮能廢青黃屎去感染再拿錢,大獲啦。

回覆 引用 TOP

正苦真係痴痴地
點解cancer患者冇
其他病人冇呀
邊個諗出黎架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 H叔 於 2020-11-22 12:12 PM 發表

咁又唔得,罰錢會搞到啲人有病唔去睇,到時爆得仲勁。不過政府咁派錢真係戇鳩
死係屋企都好過四圍走啦又流感高峰期,又年尾聖誕元旦

回覆 引用 TOP

曱甴一定搶住要啦!
上星期有單曱甴案爆料,原來衝出來犯法只有$250蚊咋!

而家有$5000蚊喎,話唔定lunch哥已經排緊隊,政府合署門外……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2020-11-22 11:24 AM 發表

食物及衛生局發言人表示,本地新冠肺炎疫情急速惡化,政府將會為本地感染確診的市民提供一次性的津貼,金額為一筆過5000港元。詳情稍後會由勞工及...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201122/share_2020112209300461935.jpg

我想問幾時先可以炒左陳笑始........ 點會比錢鼓勵人 ...
呢隻黃屎局長抽後腿啦
乃野唔保護自己有錢擰
個個染疫仲可以免費醫
啊喲
垃圾正苦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2020-11-22 11:24 AM 發表

食物及衛生局發言人表示,本地新冠肺炎疫情急速惡化,政府將會為本地感染確診的市民提供一次性的津貼,金額為一筆過5000港元。詳情稍後會由勞工及...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201122/share_2020112209300461935.jpg

我想問幾時先可以炒左陳笑始........ 點會比錢鼓勵人 ...
思維真OLG!市民更加唔會防禦啦,中咗有$袋!

引用:
原帖由 邦之星 於 2020-11-22 12:06 PM 發表

全球首創
連藍狗都吊
為擦雜種鞋,呃多啲人為$5000去檢測啫,佢有佢個如意算盤,窮撚亦有窮撚既諗法

會唔會有人為咗$5000而去中招

引用:
原帖由 一休門生 於 2020-11-22 11:34 AM 發表

會否鼓勵左D唔識死的無業漢突登增加自己感染風險..
七百萬人,
實有一個半個人會咁諗,
跟住果一個半個害咗全世界。

因後果嚴重,唔可以派五千。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]