• 瀏覽: 50,000
  • 回覆: 985
  • 追帖: 1
+9
今次吾知仲有無人肯企出黎撐政府

7婆今次吾知點對付D隊友

引用:
原帖由 cskch 於 2020-11-22 11:24 AM 發表
食物及衛生局發言人表示,本地新冠肺炎疫情急速惡化,政府將會為本地感染確診的市民提供一次性的津貼,金額為一筆過5000港元。詳情稍後會由勞工及...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201122/share_2020112209300461935.jpg

我想問幾時先可以炒左陳笑始........ 點會比錢鼓勵人 ...
如有黑心人或 傭人姐姐有了又有工資又放假又有$5000~ 又傳給主家!m2 沒完沒了!

真係會變相鼓勵肚蟲放膽叫雞!?政府津貼!!!???

肇始徳政增加確診政府包醫有賞

變相鼓勵市民互相染病確診, 大家可得政府5000元

引用:
原帖由 Chris88888 於 2020-11-22 10:13 PM 發表

我覺得反對嘅人大部份係覺得唔洗俾錢都得,點解要咁做。依家立法會差不多全部係建制派,政府要立法易如反掌。可以直接立法全港市民必需做檢測,唔做嘅就罸錢罸完錢都唔做就坐監,咁仲洗咩俾五千蚊出黎,而且仲要俾人覺得政府係弱勢政府。
咁市民失業係佢既事,洗乜推綜援政策出來?直情要取消呢個政策啦!22萬人申請綜援喎,每月$2600。嘩。。政府每月慳返5.7億。

唔強制全民檢測就弱勢政府。。。
強制反蒙面法就極權的第一步。。。
任人講🥱

叫雞群組有福了,食完雞又收五千元

引用:
原帖由 6seven 於 2020-11-22 07:28 PM 發表

閣下咪就係on9 中最on9.

claim錢即係利益輸送晒比班仆街私家醫生, 求九其驗你就收$5000, 最後都唔L知有幾多人帶毒?
好啦!驗到你中左, 打針醫收你$10000-, 你要倒貼$5000-, 最後你只係得到一支糖水針, 唔死得當有效, 死L左係你自己問題.
盡L衰過你口中的on9 政府檢驗.

真係on9市民遇著仆街黃醫.
你去邊度做5000蚊一次咁on9阿 醒少少啦
私家收你5千都仲去馬你咪on9囉 講咩利益私家輸送 而家公營利益輸送你又知咩?你覺得私家係咪冇藍蛆阿 加上 你唔識立法監管價格?而家點立法都得架啦

你都係為左個5000蚊去驗就唔好講咩責任啦 收皮吧啦 你班藍蛆跳少d舞就已經唔會有第4波啦

後生曱甴仔吊完老西又可以收多5000

DLLM 呢個政府真係癡撚線

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-11-23 03:48 AM 發表
變相鼓勵市民互相染病確診, 大家可得政府5000元
為左5千蚊拎條命去較飛既話...不如自己跳落去博保險賠償啦.....

乜原來x友條命咁低賤??

高分低能...

引用:
原帖由 hk_vr 於 2020-11-22 12:28 PM 發表

唔怪得近幾日疫情大爆啦,原來染疫有錢分!!
你有冇睇新聞?呢幾日嘅唔算,冇得收$5,000。

引用:
原帖由 6seven 於 2020-11-22 12:51 PM 發表

係利益輸送晒比私家醫生.

個個送$5000津貼, 700佰萬人, 等如35億.

真係發過豬頭.
你好想感染到新冠肺炎嗎?
你有渠道搵到可以令你感染到新冠肺炎嘅方法嗎?

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-11-23 06:27 AM 發表

你好想感染到新冠肺炎嗎?
你有渠道搵到可以令你感染到新冠肺炎嘅方法嗎?
依家保險都有得claim新冠啦.....佢地又唔去做?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]