• 瀏覽: 2,701
  • 回覆: 63
+9
政府表示,考慮到部分市民擔心接受檢測確診後會影響生計,政府將會為本地感染確診的市民提供一筆過5000元的津貼,詳情稍後會由勞工及福利局公布。...

垃圾廢柴政府,確診有錢派,咁D棟樑係咪更加應該開party傳染多D等全部老友都人人有錢攞先...

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2641046/政府為本地確診市民提供5000元津貼

附件

abbr_e0a4c12136d566031b2b6fbfadd588fa.png(329.4 KB)

快約朋友打邊爐,唔中就開心一齊.中咗有五千銀收。

咁D印度孟加拉非洲婆羅洲親朋戚友更加應該湧入嚟香港,有世界級醫療保障仲有5000大元獎勵金

引用:
原帖由 愚人之石 於 2020-11-22 10:49 AM 發表
橫掂唔使翻學返工,棟樑當傷風,冇限制巡迴確診10次可以攞5皮嘢,可以去歐洲廉價遊啦...

引用:
原帖由 愚人之石 於 2020-11-22 10:49 AM 發表
搵命搏

其實想問下而家中左招返港醫政府收幾多錢

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-11-22 10:46 AM 發表
政府表示,考慮到部分市民擔心接受檢測確診後會影響生計,政府將會為本地感染確診的市民提供一筆過5000元的津貼,詳情稍後會由勞工及福利局公布。...

垃圾廢柴政府,確診有錢派,咁D棟樑係咪更加應該開party傳染多D等全部老友都人人有錢攞先...

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2641046/政府為本地確診市民提供5000元津貼
林鄭痴九線

無非想鼓勵一些人輕微症狀者主動檢測。
都好既。

腥港有好多人唔靠正苦、勤勞工作、手停口停的。

引用:
原帖由 ppkokki 於 2020-11-22 10:59 AM 發表
其實想問下而家中左招返港醫政府收幾多錢
要阻止班印巴佬聞風湧入港..

有錢輕狂
果然係暴政

dklm, 呢個乜七政府嚟㗎
亂七咁嚟,應做唔做,唔應做走去做
引晒d專呃政府錢嘅蝗蟲尤其是南亞非洲嗰渣特登中招

可唔可以炒Q左陳笑始..
咁D人米唔怕中毒, 周圍去, 尤其後生仔, 中毒死亡率非常低, 但就保證有$5000.

另外, 外地人亦唔怕回港中毒. 妳貼錢比人檢測無問題, 但中招比錢人就有問題.

你地笨少陣啦,吃藥治療唔辛苦?會為五千去搏咩,你地傷風感冒果時好舒服?何況新冠。

確診有錢派咁班刁民只會更加唔自律

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]