• 瀏覽: 2,679
  • 回覆: 63
+9
香港大把錢,每人派五千

引用:
原帖由 ooooo12345 於 2020-11-22 11:07 發表
你地笨少陣啦,吃藥治療唔辛苦?會為五千去搏咩,你地傷風感冒果時好舒服?何況新冠。
呢個係incentive 的問題, 如果中招有機會影響到一家人生計, 至小你都唔會周街去.

應該用返中招者既人工做基礎再計賠俾佢地老細,而唔係所有中招者都有份.真係唔知邊啲白痴諗埋啲屎坑橋出嚟

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-11-22 10:46 AM 發表
政府表示,考慮到部分市民擔心接受檢測確診後會影響生計,政府將會為本地感染確診的市民提供一筆過5000元的津貼,詳情稍後會由勞工及福利局公布。...

垃圾廢柴政府,確診有錢派,咁D棟樑係咪更加應該開party傳染多D等全部老友都人人有錢攞先...

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2641046/政府為本地確診市民提供5000元津貼
唔怪得個案突然立刻上升

引用:
原帖由 新手助人協會 於 2020-11-22 11:03 AM 發表
無非想鼓勵一些人輕微症狀者主動檢測。
都好既。

腥港有好多人唔靠正苦、勤勞工作、手停口停的。
沒有強制檢測,派幾多錢都唔可以清零,唔該政府強硬啲好冇,搞唔掂就直接由中央管治啦。

黃絲終於博到每人 $5000,含家中都幾發,遲下可能仲有殮葬費

錢多駛唔曬

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-11-22 10:52 AM 發表

橫掂唔使翻學返工,棟樑當傷風,冇限制巡迴確診10次可以攞5皮嘢,可以去歐洲廉價遊啦...
要錢定要命

咁應該冇確診市民, 毎人派一萬元, 以作鼔勵。 

印度人將會大批湧入香港了。

我要中招. 

正一白痴政府!!!

引用:
原帖由 ooooo12345 於 2020-11-22 11:07 AM 發表
你地笨少陣啦,吃藥治療唔辛苦?會為五千去搏咩,你地傷風感冒果時好舒服?何況新冠。
邊個話中招一定要食藥.
無証狀食乜藥?春藥?
幾多人無食藥自行痊癒.
越年輕就越易好.話人柒唔通你好醒

引用:
原帖由 陳晴 於 2020-11-22 12:14 PM 發表

邊個話中招一定要食藥.
無証狀食乜藥?春藥?
幾多人無食藥自行痊癒.
越年輕就越易好.話人柒唔通你好醒
哦 咁你去中下啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]