• 瀏覽: 1,557
  • 回覆: 44
+2
【最新】邱騰華:原定周日開展的香港和新加坡航空旅遊氣泡延期兩周,十二月初再公布啟航日期

禁樂觀,兩個星期可以穩住第四波疫情?兩個星期後,大批留學歐美的公務員子女,回港過聖誕節喎!

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=19460&refer=Share

尋日已經講新加坡一定落閘

引用:
原帖由 paulchen 於 2020-11-21 09:17 PM 發表
日日爆十幾宗,新加坡一定落閘啦

引用:
原帖由 paulchen 於 2020-11-21 09:17 PM 發表
又俾坡佬奚落!

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-11-21 09:22 PM 發表
吓, 買咗機票點算. 若果喺嗰邊啱啱自費檢測咗陰性又起唔到程邊個賠??
檢測結果當然作廢,至於費用,就視乎旅保包唔包在「旅程延誤」項目內?

可惜
繼續努力

應該封城, 全面禁止出入境 (兩星期)。

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2020-11-21 09:38 PM 發表
可惜
繼續努力
仲邊有第二個國家, 肯同香港簽氣泡吖?呢個項目, 都係“八萬五計劃”收場多!!

一方面要求廣東省放寬港人過關,一方向搞埋咩氣泡旅遊,真係唔知衰到極 ! 食屎喇邱騰華 !

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-11-21 09:51 PM 發表
一方面要求廣東省放寬港人過關,一方向搞埋咩氣泡旅遊,真係唔知衰到極 ! 食屎喇邱騰華 !
777團隊, 志大才疏的多!!

引用:
原帖由 ccl80 於 2020-11-21 21:20 發表

日日爆十幾宗,新加坡一定落閘啦
原本準備好哂買了機票去新加坡的才最麻煩,機票唔知退唔退到,退唔到可能搵政府算賬.

引用:
原帖由 海晏河清 於 2020-11-21 22:47 發表
搞么旅遊汽泡,快啲搞內地通關好過
內地是否通關是內地政府決定,唔係港府可以完全決定.

但內地唔係幾個月前已慶祝抗疫大成功?仲未放關?

主題標籤 #邱騰華
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]