• 瀏覽: 2,231
  • 回覆: 22
在台灣,總統府表示,下星期將開始建造第一艘自行生產潛艇,預期2024年下半年服役。 潛艇共有八艘.......

全文︰https://hk.news.yahoo.com/台灣自行生產潛艇下周始建-料2024年服役-071557971.html

面對中國大陸的強大海陸空三軍,台灣製的八艘潛艦能有多大作為?我就看不出來了。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-11-20 03:59 PM 發表
在台灣,總統府表示,下星期將開始建造第一艘自行生產潛艇,預期2024年下半年服役。 潛艇共有八艘.......

全文︰https://hk.news.yahoo.com/%E5%8F%B0%E7%81%A3%E8%87%AA%E8%A1%8C%E7%94%9F%E7%94%A2%E6%BD%9B%E8%89%87%E4%B8%8B%E5%91%A8%E5%A7%8B%E5%BB%BA-%E6%96%992024%E5%B9%B4%E6%9C%8D%E5%BD%B9-071557971.html
Made in TW
放心,一定潛到入水,仲可以潛好耐好耐,永遠吾上水都得!

同上, 一潛不起!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-11-20 03:59 PM 發表

全文︰https://hk.news.yahoo.com/%E5%8F%B0%E7%81%A3%E8%87%AA%E8%A1%8C%E7%94%9F%E7%94%A2%E6%BD%9B%E8%89%87%E4%B8%8B%E5%91%A8%E5%A7%8B%E5%BB%BA-%E6%96%992024%E5%B9%B4%E6%9C%8D%E5%BD%B9-071557971.html
八艘之中,
沉三艘,
壞三艘,
菜子坐一艘走佬,
另一艘運財帛.

菜菜子貪得比國民黨更甚

2021年武力統一,做乜嘢都係浪費時間

可以潛到三四公里深。

一個無人機都搞了快20年都搞不出來,還潛艇?
20mm 鏈炮 都20年沒造出來 ,不得已放棄其,你告訴我要 早潛艇
毫無經驗的人 還三五年時間就下水?
呵呵呵

引用:
原帖由 hlover96 於 2020-11-20 10:12 PM 發表
20mm 鏈炮 都20年沒造出來 ,不得已放棄其,你告訴我要 早潛艇
呵呵呵
應該係而家膠嗡條台灣省官會在2024年自動潛水就真

世界最具歷史潛艇

還在使用?

2024年下水? 模型潛艇嗎?

邊位勇士夠膽上去。導彈打漁船,潛艇會唔會誤射總統府

引用:
原帖由 hlover96 於 2020-11-20 10:12 PM 發表
呵呵呵
可能同阿三合作呢
吹牛嘅嘢, 呆灣認咗第二, 阿三永遠第一

引用:
原帖由 白鴿眼黨2 於 2020-11-21 01:52 PM 發表

可能同阿三合作呢
吹牛嘅嘢, 呆灣認咗第二, 阿三永遠第一
呆巴 吹牛 不會輸給阿三

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]