• 瀏覽: 3,439
  • 回覆: 71
引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-11-20 10:45 AM 發表
檢測有幾難?有益冇害,為何反對?為反而反?為搗亂?為搞事?為反抗權力?
不如辭職啦!又要出糧,又要搞事!
患對立反抗症

依家都唔知搞乜?有得檢咪測囉!對老師、學生都利多於弊!好似以前學生打霍亂針咁啫。

含家富貴
全部驗

為咗唔好傳比學生
公共衛生
守護孩子
識唔L識
抗疫講意願
白膠痴
定喺極想學生瀨嘢停課唔使做

咁學校 / 公司有權要求員工有健康證明, 唔去政府免費檢測, 可以比錢去私家, 一樣得

#點解教協咁自私

教育局咪要求佢哋實名反映

咩野都係反政府行先

的士司機都去測, 為了唔做傳播鏈, 但教協有老師咁自私唔為學生設想, 你唔想去政府檢, 咪自己比錢驗囉

可以唔檢測,若果出事傳播給學生,就是終身釘牌,搏唔搏丫?

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-11-20 09:41 AM 發表
https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/c0727b2e6949d3467996cf48baecc0ad/stheadline/inewsmedia/20201119/_2020111920554121152.jpg

教育局本月3日公布,為幼稚園、中小學及特殊學校教職員提供冠狀病毒免費檢測服務,並強調檢測屬自願性質,教職員可按照他們 ...
因為是黃狗

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-11-20 09:41 AM 發表
https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/c0727b2e6949d3467996cf48baecc0ad/stheadline/inewsmedia/20201119/_2020111920554121152.jpg

教育局本月3日公布,為幼稚園、中小學及特殊學校教職員提供冠狀病毒免費檢測服務,並強調檢測屬自願性質,教職員可按照他們 ...
教協教妓要人尊重 ?

教師係直接要接觸大量學生都唔自願去做檢測、學生係學校重有乜保障?

佢哋咁講,有理由懷疑佢地係隱形播毒者

教協真係垃L圾!
咁都要將件事政治化。
要保護學生,唔係你哋成日口講嘅咩?

引用:
原帖由 hw1chan 於 20-11-2020 09:43 發表
籲校方尊重意願
要求老師做檢測係為學生著想,
呢個唔係尊唔尊重教職員嘅問題, 點解每件事都要政治化?
點解做到教職員都咁自私? 唔以學生角度出發?
你都係, 不停吹噓黃色政治立場, 毫無建樹可言.

教協連學生畜生健康都不理 只係做一隻毒狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]