• 瀏覽: 2,495
  • 回覆: 43
引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-11-20 04:26 AM 發表
一名男子在去年的九龍遊行中,向警車投擲汽油彈,承認1項有意圖而縱火罪,在區域法院判監38個月。 辯方求情時說,被告患對立反抗症,一時衝動犯案,心理報告指出藉心理治療可改善情況,減低重犯機會。辯方亦呈上被告父母、前僱主及律師的求情信,指被告認罪,亦有悔意,現已深切反省,知道錯誤。辯方又說前僱主賞識被告...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1560898_1_L_20201119195307.jpg
向警車投擲汽油彈  38個月

如果向法官 坐架 投擲汽油彈    香港可能會恢復死刑

引用:
原帖由 三碌木 於 2020-11-20 07:57 AM 發表
點解個個犯事都有病嘅?
對立反抗症?
作出來?
如果此病
200幻+1 都有此症

引用:
原帖由 wannersam 於 2020-11-20 10:17 AM 發表
個個犯事都有病嘅?  
越來越多事家証明
反正苦200幻+1 全是精神患

政棍遊行搞手出聲遊行,一班傻仔就九衝放火破壞傷人。
監就有份坐,政棍就收錢。

引用:
原帖由 橫行蟹 於 2020-11-20 05:29 AM 發表
合理判罰
外國好多是10年以上
香港太輕了

38個月,收住貨先。希望下一個 48。

擲汽油彈 判5年起跳好合情理。對罪犯仁慈不得。

對罪犯仁慈不得。xxxxxxxx2

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2020-11-28 08:12 AM 發表

你呢啲鍵盤戰士最醒
推啲後生仔去死!
自己坐係屋企涼冷氣
你完全對👍

一時衝動點可能手上有 燃燒彈? 點可能冇預謀犯案, 依家唔係 星爺電影 三叔手上可以無端端有個道具,劣師咁樣求情?🤔🤔

引用:
原帖由 三碌木 於 2020-11-20 07:57 AM 發表
點解個個犯事都有病嘅?
心理報告。。。。。🤔🤔

23歲被告鄺文浚
任職展覽布置工人
又係一件低端白癡
人起網上吹水
許就仆去死

黃屍曱甴暴徒練精學懶,不務正業,希望像犯民垃圾議員般不用做都有十萬元出糧㗎

掟汽油彈 一個唔覺意會燒死人或者燒傷人造成生命財產破壞 如果有打藤呀我贊成打藤添

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]