• 瀏覽: 10,357
  • 回覆: 169
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-19 03:55 PM 發表
示威者於去年10月發起九龍遊行,及後示威活動期間,1名展覽佈置工人向警車投擲汽油彈,早前承認1項有意圖而縱火罪。辯方今午在區域法院求情指被告罹患對立反抗症,一時衝動下犯案,前僱主亦答應會於服刑完畢後重新聘用被告,法官姚勳智終判處被告監禁38個月。

辯方呈上被告父母、前僱主、律師和議員的求情信,指被告坦白認罪有悔意,現已深切反省知道錯誤,願意承擔責任,前僱主亦賞識其工作,願意在被告服刑完畢後重新聘 ...
乜L嘢對立反抗症
即係睇你唔順眼就打柒你
咁都可以用作求情
人都癲

曱甴躁狂、躁鬱就基本,今次又有新病對立反抗症。真係啲病層出不窮,今日又學到嘢。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-19 03:59 PM 發表
對立反抗症?聽到未聽過
曱甴專用醫學名稱

精神病真係名目繁多
一句講晒就係撞邪

咦,新嘢喎,咩叫對立反抗症?
係咪唔同意你,就會打你?
原來咁都係病

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-11-19 04:06 PM 發表
判囚38個月................呢隻曱甴真係抵 L 死
係美國告佢意圖謀殺罪的

點解有D 判社服?  呢單就判咁重差咁遠. 對其他犯人好唔公平, 是乎你好唔好彩遇到黃官?

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-19 03:59 PM 發表
對立反抗症?聽到未聽過
自問孤漏寡聞。
看來,常識科要加強下精神病知識, 利多於弊。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-11-19 04:16 PM 發表

係美國告佢意圖謀殺罪的
香港係咁就無人敢做啦

引用:
原帖由 kof2002um 於 2020-11-19 04:16 PM 發表
點解有D 判社服?  呢單就判咁重差咁遠. 對其他犯人好唔公平, 是乎你好唔好彩遇到黃官?
其實係㗎,判幾多是由官決定,只要唔太偏就得,所以真係睇運氣,遇到9官咪好彩囉

正呀

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-19 03:55 PM 發表
示威者於去年10月發起九龍遊行,及後示威活動期間,1名展覽佈置工人向警車投擲汽油彈,早前承認1項有意圖而縱火罪。辯方今午在區域法院求情指被告罹患對立反抗症,一時衝動下犯案,前僱主亦答應會於服刑完畢後重新聘用被告,法官姚勳智終判處被告監禁38個月。

辯方呈上被告父母、前僱主、律師和議員的求情信,指被告坦白認罪有悔意,現已深切反省知道錯誤,願意承擔責任,前僱主亦賞識其工作,願意在被告服刑完畢後重新聘 ...
對立反抗症係腦瘤其中一種,議猿為頭號帶菌者!

強姦案代表律師  : 當事人係比人迫食毒藥..........1粒鐘內唔扑野會化成一沙灘血水

辯方再引述被告心理報告指雖其行為、人際關係不佳,為人自我中心不成熟,惟發現被告罹患對立反抗症

黃絲曱甴真係隻L隻精神病

對立反對症會危害對立的人,應該判人道毀滅!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]