• 瀏覽: 18,344
  • 回覆: 202
+19
香港d法官判斷真係得啖笑,次次都輕判之後上訴先話原審有問題

道長又比唔比我地星斗市民批評何官?

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2020-11-19 01:29 PM 發表
示威者於去年萬聖節在中環聚集抗議《禁蒙面法》,25歲酒店餐飲部員工當日參與示威時被捕,早前承認非法集結罪,被判120小時社會服務令。律政司其

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/468b93602115289ac0083f31c0abf556/stheadline/inewsmedia/20201119/_2020111913155630897.jpg
希望阿爺下一個就係整理皇冠。

今晚放工買番支紅酒賀賀佢先🍷🍷🍷

明顯判罰過輕,即係將個重判責任交由上訴庭處理,即係將個波推畀人啦,浪費曬納稅人嘅錢!

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2020-11-19 01:29 PM 發表
示威者於去年萬聖節在中環聚集抗議《禁蒙面法》,25歲酒店餐飲部員工當日參與示威時被捕,早前承認非法集結罪,被判120小時社會服務令。律政司其

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/468b93602115289ac0083f31c0abf556/stheadline/inewsmedia/20201119/_2020111913155630897.jpg
哈哈,條契弟開咗香檳諗住book房同條女扑野慶祝甩難,掂知被番奄入冊,屎忽向西比阿差驗身

haha愈來愈多改判真精彩

引用:
原帖由 cskch 於 2020-11-19 01:38 PM 發表

何官+水官..... 香港 "優秀" 的法官組合.
仲有賓周加明

某些髮官成日判錯, 又不需問責, 嚴重違反人權. 🙄🙄🙄
林鄭嚴重不管. 🙄

三個月, 都係輕㗎啦, 不過點都好過社會服務令.

河九官連原則都犯錯,唔好做官啦

一個月有720小時,
做左8小時社服=1 個月監禁

原則有錯即係唔撚識,唔稱職,既然教錯鴉片戰爭個老師要釘牌,點解呢條撚樣一錯再錯,錯完又錯反而有人工加,咩世界?公平嗎?

引用:
原帖由 小寶人 於 2020-11-19 02:12 PM 發表
明顯判罰過輕,即係將個重判責任交由上訴庭處理,即係將個波推畀人啦,浪費曬納稅人嘅錢!
係唔係啲律師法官齊齊搵錢
上庭上多啲, 收入多啲?

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-11-19 02:04 PM 發表

係咪調轉咗?應該係原審放生,律政司上訴得直,終審最後馬道立守尾門放生?
兩種情況都有
而且同呢年嘅暴動無關
係其他案件都有

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]