• 瀏覽: 37,041
  • 回覆: 298
  • 追帖: 2
+18
賣國狗賊應該受刑!

宜家都吾見 D 議員行出來講野,個個都係屋企等緊『精彩人生』的降臨

引用:
原帖由 x747x 於 2020-11-18 08:47 PM 發表
泛民區議員個個都有精神病,拉晒佢哋去小欖啦!
應該捉去 肥金 度 做 免費勞工

引用:
原帖由 倉田哲夫 於 2020-11-18 09:40 PM 發表
一早要拉曬d區議員
d 黃 法官 都應該要清算,關埋黑暴黃暴後門 ! 

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-11-18 08:55 PM 發表
先把名單轉發去廣東省公安廳, 全部取消回鄉證.
有回鄉卡都唔夠膽去大陸啦, 塩田招待所留左位俾佢地㗎

引用:
原帖由 dhj 於 20/11/2020 17:30 發表

應該捉去 肥金 度 做 免費勞工
應該好快俾肥金槍決!

大掃除先可換然一新

引用:
原帖由 87er 於 2020-11-18 09:24 PM 發表

如果泛民唔搞到一般市民生活都支持佢地,
社會要多元聲音的,
以前長毛年代係立法會點搞都好,
北京都唔理。

而家泛民變咗種。
果D唔係多元聲音呀,係歪理,係噪音,對討論無幫助,社會更無正面貢獻。就算發出反對聲音都要合乎常識情理有logic有事實基礎表現出有腦有質素。否則同請個精神病既來做議員有乜分別,使乜每月使十幾萬係呢D人身上同俾更多既權力佢地。呢個世界沒有持續不勞而獲、無限放縱既事情,有一小部分人認為改變或破壞由來已久既制度係代表社會進步,又或者可以從中獲取更多非必然既利益。但佢地其實在搞變種,還要係特異變種,禍福難料,但後果就要全體承擔,呢D係不負責任既行為。

引用:
原帖由 haogaoye 於 2020-11-21 01:20 PM 發表

果D唔係多元聲音呀,係歪理,係噪音,對討論無幫助,社會更無正面貢獻。就算發出反對聲音都要合乎常識情理有logic有事實基礎表現出有腦有質素。否則同請個精神病既來做議員有乜分別,使乜每月使十幾萬係呢D人身上同俾更多既權力佢地。呢個世界沒有持續不勞而獲、無限放縱既事情,有一小部分人認為改變或破壞由來已久既制度係代表社會進步,又或者可以從中獲取更多非必然既利益。但佢地其實在搞變種,還要係特異變種,禍 ...
咁又唔可以咁講,
人~始終欺善怕惡,
有惡人幫市民的話,
高官有所顧慮,
會多D福利比市民,
決策亦唔夠膽亂來。
不過而家呢班反對派變種,不可取之~

又例如一間公司,
個個淨係識得做唔識諗,
諗一諗計唔使得咁辛苦呢。
反之,
個個撓埋手、大隻講,