• 瀏覽: 1,018
  • 回覆: 20
+2
歐洲的新型肺炎疫情持續嚴峻,法國成為首個突破200萬宗確診病例的歐洲國家,累計感染個案排在全球第四,僅次於美國、印度及巴西。 法國在上月底實施全國封鎖後,單日新增確診人數已經大幅下降,但衛生部長說,目前未是時候放寬封鎖措施。 意大利單日新增超過32000宗確診,較前一日大幅增加超過4800宗,再多731人死亡...

法國終於威翻次

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1560547-20201118.htm

突破200萬宗確診

有民主自由幾好

引用:
原帖由 team123456 於 2020-11-18 05:14 PM 發表
有民主自由幾好
上帝唔鐘意馬克龍個屎坑口亂講野啫。

講得兇狠,做就把撚!歐洲國家講到如何限制,如何封鎖,但電視上見到根本就不是那回事,依然很多冇戴口罩的人走在街上。

引用:
原帖由 露線圖 於 2020-11-18 05:11 PM 發表
歐洲的新型肺炎疫情持續嚴峻,法國成為首個突破200萬宗確診病例的歐洲國家,累計感染個案排在全球第四,僅次於美國、印度及巴西。 法國在上月底實施全國封鎖後,單日新增確診人數已經大幅下降,但衛生部長說,目前未是時候放寬封鎖措施。 意大利單日新增超過32000宗確診,較前一日大幅增加超過4800宗,再多731人死亡...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1560547_1_L_20201118055948.jpg
可惜死人唔夠英國多...
英法互有領先...

引用:
原帖由 team123456 於 2020-11-18 05:14 PM 發表
有民主自由幾好
封城違反民主自由..
法國人反抗,法國人要起義,法國人要報仇..
只要有真民主自由,就可消除病毒..

引用:
原帖由 露線圖 於 2020-11-18 05:11 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1560547_1_L_20201118055948.jpg
哦,呢啲係咪上帝對世界上嘅邪惡國家嘅一種報應呢?!
天滅美國、天滅法國、天滅印度、天滅英國、....
點解大紀元法輪功又唔宣傳下呢?所以話呢,一班盲反成日叫天滅中共,點知個天就不但唔滅中共,仲要令中共越來越強大,越來越受中國人民歡迎。相反,嗰班咁嘅民主自由人權大國,就在今次疫情中遭受嚴重損傷,係咪就證明咗呢啲民主自由人權大國係幾咁邪惡呢。

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-11-18 05:26 PM 發表

封城違反民主自由..
法國人反抗,法國人要起義,法國人要報仇..
只要有真民主自由,就可消除病毒..
應該話只要有民主自由同致命病毒共存都無問題

章顯國力

偽民主政權會做既就係甩鍋中國,話知死幾多國民

引用:
原帖由 年月是流水 於 2020-11-18 05:20 PM 發表
一隻covid打殘晒歐美西方國家,弱L到仆街仲話同中國玩
這就是歐美所謂的民主自由人權,完全係一種自私自利,妄顧社會責任嘅後遺症。

引用:
有民主自由幾好
屎得自由🤔🤔

馬克龍帶領下,法國終於做番次歐洲一哥

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]