• 瀏覽: 2,026
  • 回覆: 32
+3
中美角力延燒不已,各方觀望白宮倘易主、民主黨拜登上場,中美關係會否有逆轉契機。新加坡總理李顯龍周二指出,中美在經歷過去4年的「動盪不安」後,拜登應該尋求建立與中國的「全面建設性關係」。他又指,只有很少國家願加入排斥中國聯盟。

李顯龍強調自己拒絕任何以「冷戰形式」分化國家的企圖,並稱,「我們都希望與美國合作,也希望與其他充滿活力的經濟體合作,我們希望在區域內進行合作」。

李顯龍已向拜登表示祝賀,並稱「我認為沒有很多國家會願意加入一個排外的聯盟,尤其是排斥中國」。他認為,儘管中國不想與美國發生衝突,中國官員或許也不打算做出太多讓步。

連東南亞隻家犬新加坡都話明唔會加入反中,美國真失敗

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2805817/李顯龍寄語拜登:很少國家願加入排斥中國聯盟?mtc=20023

加入排斥中國,全去中國產品?

嬴得只剩底褲!

養咗咁多年嘅家犬都咁唔聽話,好快有顏色革命

引用:
原帖由 Chobis 於 2020-11-18 03:47 PM 發表
養咗咁多年嘅家犬都咁唔聽話,好快有顏色革命
冇咁容易!

咪係囉,有著數唔奶就岸9啦,奶下屎眼鬆開啲括約肌就有得食,何樂而不為呢對佢地嚟講?

李顯龍唔係你老豆出主意叫美國佬重返亞洲咩

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2020-11-18 03:57 PM 發表
咪係囉,有著數唔奶就岸9啦,奶下屎眼鬆開啲括約肌就有得食,何樂而不為呢對佢地嚟講?
嘩,黃人的文字咁下流嘅

有ching已列出,中國對美國多年來恩重如山,但,美國郤對中國恩將仇報!

美國想惡魔到幾時?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-18 03:59 PM 發表

嘩,黃人的文字咁下流嘅
曱甴企錯邊朱到short左

傻侵都未認輸龍叔咁快就認頭新老細拜山,因住小氣癲佬發惡打獲星洲,整冧龍叔啲練油生意

唔好忘記, 仲有屎眼聯盟.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-18 03:59 PM 發表

嘩,黃人的文字咁下流嘅
社會下層人士係咁上下

只有香港新移民和後代和殖民犬反中

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2020-11-18 03:57 PM 發表
師兄奶左邊個?有著數單聲,唔好咁獨食。

引用:
原帖由 kenyu4190 於 2020-11-18 03:49 PM 發表

冇咁容易!
星加坡係半獨裁國家,除了有國安法外,還有“假”新聞法,妄想用謠言去推翻星加坡政府。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]