• 瀏覽: 33,635
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
+4
照d對答咁睇...........
當時情況未係好危險果隻 (or 根本班76義務唔能識醫)

心急救人邊有時間+心情吹水

應該先問條義務有冇急救牌lor

義咩9務..........曱甴換3扮架啦........
唔係1早上左上面掟磚, 封晒街點入去

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-18 09:47 AM 發表
唔好問易冒狗護猿有無急救資格, 佢應該最清楚周同學發生乜事? 如果真係同警察有關, 呢隻黃屍可以完全沉默咁耐?
叫差佬收隊方重毀滅證據

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-18 09:56 AM 發表

正常人見到消防員到就應該將救護責任交比消防員, 佢繼續搞係咪係驚周同學唔死得?
等睇最早到現場既消防作供
佢點解會去現場

引用:
原帖由 DZDD 於 2020-11-18 09:59 AM 發表

如果係事實,警方有責任.
正常應馬上拘捕"義務救護員".
重有消防wor
使唔使拉埋

引用:
原帖由 DZDD 於 2020-11-18 10:10 AM 發表

有犯法就要拉啦, 有咩咁奇?
如果消防無核實"義務救護員"有無資格而要求警方離開, 咁呢隻鑊佢咩硬.
即係消防問題啦佢地早過差佬到現場

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-11-18 10:13 AM 發表

昨天聽周父口供,話兩點左右,周梓樂嘅同學去佢家裡拍門,話周梓樂出意外。咩同學嚟?點幾出事,可以咁快收到消息,兩點就飛到周家通知?我估呢位同學必定係當晚同周梓樂一齊在尚德停車場;亦極大可能係佢打爛消防鐘報警。唔知佢有冇列為證人?
咁肯定好fds先啦, 佢老豆識得, 唔9識既, 零晨2點拍門唔報警
唔知佢係咪證人(希望親自去啦咁fds, 唔好書面)上法庭慢慢講lor

引用:
原帖由 流晶花園 於 2020-11-18 10:18 AM 發表

就算有証書又點,一定做岩嗎,醫生都醫死人,何況一個只係受過短暫訓練的人
HK有証書冇咁大鑊lor
大陸係神醫, 香港冇牌19樣拉無牌行醫lor

引用:
原帖由 willy222 於 2020-11-18 10:21 AM 發表

應該問問班消防點解容許班義務急救員在現場阻礙救援。
消防多曱甴
見差佬比人打, 唔落車幫手有前科

打排球就叻

9官應該問高級督察黃家倫........班友處理傷者時既氣氛係好緊張定輕鬆lor
咁可以大約判斷到傷者傷勢lor

引用:
原帖由 sosadnice 於 2020-11-18 10:46 AM 發表
俾警察搜到周的電話, 知道曱甴暴徒如何通訊, 仲得掂, 寧願死一個傻仔保曱甴鬥啦緊要, 曱甴黃私邊有人性同道義架
sure...……
"手足"話9之你死+坐監........最重要係咪能連累"手足"

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-11-18 10:41 AM 發表
義務急救完有冇急救證書先?冇嘅話係咪可以告個急救完誤殺?😂🤣😆
自己用膠紙貼個"十" (真係見過)+攞9住支"生理鹽水"就係急救員la

引用:
原帖由 木支木支 於 2020-11-18 10:57 AM 發表
有哂片自己失足,都唔知仲有乜好審,浪費人力物力
可能誤殺wor

引用:
原帖由 edith 於 2020-11-18 10:59 AM 發表
喺現場嘅消防員都要上庭講出真相!
再查埋通訊記錄+到達時間+cctv  (e.g. 999)
之後排返個時間..................

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]