• 瀏覽: 33,598
  • 回覆: 325
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-11-18 09:16 AM 發表
克警有報應既
報應就梗㗎啦,唔係周同學點會自己跳落去啫?現眼報吖嘛。黃畜要小心喇。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-18 09:09 AM 發表
科大生周梓樂去年11月在將軍澳尚德停車場A墮樓身亡,其死因研訊今(17日)進入第二日。高級督察黃家倫下午繼續作供,稱警員去年11月4日凌晨1時10分進入尚德停車場A的驅散行動,約30名警員於凌晨1時18分步入停車場2樓,發現數名消防員及義務急救員正在處理一名傷者,現場急救員要求警員離開,稱「唔好騷擾救人」,消防員則稱人手足夠,他遂帶領警員繼續巡邏,以找出向警方投擲雜物的示威者。

https://fs.mingpao.com/ins/20201117/s00001/5747fe13a8edbe9fd795b09e00ca0a28.jpg ...
無資格救人會揹刑責

9官應該問高級督察黃家倫........班友處理傷者時既氣氛係好緊張定輕鬆lor
咁可以大約判斷到傷者傷勢lor

引用:
原帖由 ricolau88 於 2020-11-18 10:09 AM 發表
真係反智到呀,你著住件白三就當正自己係醫生
你錯喇,著住反光衣,

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-11-18 09:16 AM 發表
克警有報應既
傻仔曱甴!!!跳樓死左果個已經報應左啦!唔好以為係曱甴跳樓唔會死先得咖!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-18 09:09 發表
科大生周梓樂去年11月在將軍澳尚德停車場A墮樓身亡,其死因研訊今(17日)進入第二日。高級督察黃家倫下午繼續作供,稱警員去年11月4日凌晨1時10分進入尚德停車場A的驅散行動,約30名警員於凌晨1時18分步入停車場2樓,發現數名消防員及義務急救員正在處理一名傷者,現場急救員要求警員離開,稱「唔好騷擾救人」,消防員則稱人手足夠,他遂帶領警員繼續巡邏,以找出向警方投擲雜物的示威者。

https://fs.mingpao.com/ins/20201117/s00001/5747fe13a8edbe9fd795b09e00ca0a28.jpg ...
原來隻曱甴係俾另一種畜牲,易冒救護猿所害,陰功...... 我講警察受無理指責咁耐

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-18 09:14 AM 發表
唔識救傷去救傷會害死人, 周老豆要抽出原兇呀!
會唔會可能其實係班急救員特登整死周,根住想老屈差佬又食人血饅頭

引用:
克警有報應既

克暴有報應既

可能隻急救曱甴先係殺人兇手喎

高處墜下重傷, 急救員根本不能處理................何況係無證急救員...............

引用:
克警有報應既
去搞人變自己死,真係報應, 好快到你

引用:
克警有報應既
你阿媽生你夠有報應

義務急救完有冇急救證書先?冇嘅話係咪可以告個急救完誤殺?😂🤣😆

`消防員及義務急救員´
有可疑!

義務急救員識救乜漆???流血,催淚,我都識搞啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]