• 瀏覽: 1,013
  • 回覆: 22
2022 9月 septiember
6Hfuji 闊別三年 強勢回歸
雖然遲咗做, 點都好過唔做.

原來一直都允許探訪? 咁樣叫隔離? 咁樣檢疫?
唉.............. 香港政府................. 

允許探訪......

呢啲咪叫做漏招囉

香港人自己唔自律剩係識賴政府

原來香港人係要管嘅,唔管就唔識做好自己

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-11-18 08:45 AM 發表
食物及衞生局表示,由今日(18日)開始,除非獲授權人員的同意,受檢疫人士不得容許酒店職員以外的任何其他人士進入正進行檢疫的酒店房間。任何人違反檢疫令,擅自離開檢疫地點或容許探訪者進入接受檢疫酒店房間,均屬刑事罪行,一經定罪,可被監禁6個月及罰款2.5萬元。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201118/photo/bkn-20201118005225908-1118_00822_001_01b.jpg?20201118033047
一早咁做就會被班愛民主自由既去C法67話違反人權...

乜原來之前係准許探訪檢疫人士? 

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-11-18 09:56 AM 發表
香港人自己唔自律剩係識賴政府

原來香港人係要管嘅,唔管就唔識做好自己
成龍講得好岩
中國人係要管
年初整個中國一收,疫情即刻受控,依家經濟仲有正增長
香港班低能仔女尤其黃人以為高人一等,但個個連做狗嘅資格都無,要佢做檢測都話乜話七,完全無自控能力,party room、叫雞群組、酒吧群組、探訪群組無日無之....香港人質素比大陸人仲要衰

誰人去監察?

我哋嘅陳局長在幾個月後的今日才知道受隔離人士的房間是不准其他人進入和接觸? 香港有個這樣頂級的食物及衞生局局長, 香港的疫情想唔爆得燦爛都難

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-11-18 10:12 AM 發表
誰人去監察?
香港政府的特式 : 自律

引用:
原帖由 longgun67 於 2020-11-18 10:11 AM 發表

成龍講得好岩
中國人係要管
年初整個中國一收,疫情即刻受控,依家經濟仲有正增長
香港班低能仔女尤其黃人以為高人一等,但個個連做狗嘅資格都無,要佢做檢測都話乜話七,完全無自控能力,party room、叫雞群組、酒吧群組、探訪群組無日無之....香港人質素比大陸人仲要衰
但香港人的素質比歐美人好多了,特別是美國人,簡直是愚蠢和自私到無可救藥
可憐的是,香港的黃絲美狗,還把素質遠遠低于自己的美國蠢豬當爸爸來供奉崇拜。
世事竟然荒唐至此 !

而家先做,呢個廢政府。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]