• 瀏覽: 26,993
  • 回覆: 309
本主題由 motivation 於 2020-11-18 09:44 AM 移動
若非搞"阿拉伯之冬"會對中國出重手。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 手機用戶 於 2020-11-18 06:54 AM 發表

而家叫胖虎啦。
胖虎名句:小虎,我而家入黎啦。
名句2:你既即係我既,我既就係我自己既。
但故事既主角胖虎,小夫同大雄一樣同技安咁好。
但而家中國無多啦A夢法寶,亦希望加強自己對抗胖虎既無理
係大雄一廂情願啫
一講到利益技安又咪係撳住大雄搶
稱兄道弟嗰時咪就係話大雄救佢嗰陣囉
同技安一鳩樣

年紀大改唔到口

菲人黎旅遊我唔會排擠佢地
但要求港人唔請菲人係要經濟打擊佢地
護保在菲旅客都做唔到
唔打擊佢地經濟
佢地點識反省

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-11-18 05:06 AM 發表

在1980年代,若不是因為美國要對抗蘇聯,一定繼續圍堵及封鎖中國
在1998年,若不是因為美國的LTCM基金爆煲,對衝基金大鱷一定整死香港才罷手
在2001年,因為美國發生911,要靠中國幫手反恐,才唔搞中國
在2009年,美國發生次按危機,要靠中國買債救佢
在2020年,因為美國發生Covid-19疫症大流行,連呼吸機都要靠中國,否則特朗普可能己經同中國斷交
美國人忘恩負義 :sm ...
「美國人忘恩負義」呢句真係好笑到震!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 williamsze31 於 2020-11-18 06:16 AM 發表

早晚整番鑊傑野俾美國佬歎!
😎
牠們而家都好傑

回覆 引用 TOP

你要照顧你美國人的利益,中國的領導人也一樣要照顧中國人的利益!大家睇吓點

回覆 引用 TOP

無論共和黨定民主黨都係咁仆街,整個美國政府只想隊冧中國又唔使還錢債.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-11-18 04:08 AM 發表

外媒報道,美國前總統奧巴馬接受外國雜誌訪問時表示,若不是2008年至2009年的全球金融危機,在貿易議題上他對中國可能「

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20201117/photo/bkn-20201117232633672-1117_00842_001_01b.jpg?20201118000743

外媒報道,美國前總統奧巴馬接受外國雜誌訪問時 ...
奧巴馬話「全球金融危機」?
其實係美國搞到全球金融危機。
當時美國請中國出手幫忙,中國幫了。
中國太好人了,幫了隻狼。

全球抵制美國,將會世界和平、人人有飯食

回覆 引用 TOP

哇。。。
D狗狗開始為拜登主人工作啦!

在這個越來越擁擠的世界,

只有戰爭和毀滅才是永恆的主題!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2020-11-18 05:49 AM 發表

美國禍害全球
中國造福宇宙
very true

回覆 引用 TOP

前塵往事,不提也罷。

回覆 引用 TOP

不過依家美國面對的問題比個時仲大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-11-18 05:06 AM 發表

在1980年代,若不是因為美國要對抗蘇聯,一定繼續圍堵及封鎖中國
在1998年,若不是因為美國的LTCM基金爆煲,對衝基金大鱷一定整死香港才罷手
在2001年,因為美國發生911,要靠中國幫手反恐,才唔搞中國
在2009年,美國發生次按危機,要靠中國買債救佢
在2020年,因為美國發生Covid-19疫症大流行,連呼吸機都要靠中國,否則特朗普可能己經同中國斷交
美國人忘恩負義 :sm ...
笑死人咩, 咁多年貿易上大陸攞盡着數你又唔計?
仲有, 知識產權條數已經唔同你計, 由你用翻版!

係美國人睇中
白人 = 高尚人
黑人 = 奴隸
黃種人 = 想做高尚人嘅奴隸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 面交player 於 2020-11-18 05:59 AM 發表

2008後中國差唔多食晒全球通漲, 換來美國今日咁對待。

救完佢仲要比佢圍攻
x  2

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]