• 瀏覽: 30,130
  • 回覆: 309
引用:
原帖由 ntworks 於 2020-11-18 04:39 AM 發表
唔好對美國有任何幻想喇。
重返亞太戰略就係由民主黨操刀。
係黃人對侵侵既幻想會嚇你一跳啫
呢道既人從來都覺得主民黨俾侵侵麻煩

需要中國時先唔搞中國?你老尾真係當自己係神?如果講到中國咁有問題,無論乜嘢情況下你都應該為正義而出手啦,就算中國幫到手你都唔應該倚賴佢,咁先至有骨氣。你老尾而家咁樣同小黃人有乜分別?又要吊阿爺,但又照飲東江水,照上深圳揼骨

若非點點點中國已經出左手la. 美國真係古惑的槍,射後炮。

死黑馬,當時唔做,而家落咗台嘴硬講乜都得。

引用:
原帖由 面交player 於 2020-11-18 05:59 AM 發表
2008後中國差唔多食晒全球通漲, 換來美國今日咁對待。

救完佢仲要比佢圍攻
係咁架啦
大美國主義就係乜都係佢既技安主義

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-11-18 04:39 AM 發表
唔好對美國有任何幻想喇。
重返亞太戰略就係由民主黨操刀。
聞煮黨話改變,改變到尾國更強大?

強大到更依賴中國

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-11-18 04:08 AM 發表
外媒報道,美國前總統奧巴馬接受外國雜誌訪問時表示,若不是2008年至2009年的全球金融危機,在貿易議題上他對中國可能「

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20201117/photo/bkn-20201117232633672-1117_00842_001_01b.jpg?20201118000743

外媒報道,美國前總統奧巴馬接受外國雜誌訪問時 ...
又呃人
仲記得08,09年美國求中國放水
同埋買債

結果中國放水三萬億,美國先唔駛死
不過其實係唔想幫都要幫,美國死全世界死。

以客觀嚟講,照顧自身利益是重要的,美國每一步,雖不樂見但都可理解

相反,香港所有政策,雖然是自由開放,但大多不能為香港人解困,而係只向外來者提供優待,向富有者築路搭橋,令本身努力的一群永遠困在不可打破的籠牢中

如果香港政府不能看破今次外國勢力看準香港弱點用錢所發動的叛亂,只會製造更多機會給外國勢力藉口而添亂

歷史已多次證明唔打唔得,白皮豬種族岐視死性不改,我地要準備好同西方白皮豬打依場核世戰第三次滅族之戰!
就算我們依代死晒,起碼無人贏都可以避免下一代做晒人地西方奴隸!

侵侵落台後也寫部回憶錄,講佢任內為打壓中國而向中國和全世界傳播美國肺炎的威水史。

引用:
原帖由 颱風小子 於 2020-11-18 06:42 AM 發表
以客觀嚟講,照顧自身利益是重要的,美國每一步,雖不樂見但都可理解

相反,香港所有政策,雖然是自由開放,但大多不能為香港人解困,而係只向外來者提供優待,向富有者築路搭橋,令本身努力的一群永遠困在不可打破的籠牢中

如果香港政府不能看破今次外國勢力看準香港弱點用錢所發動的叛亂,只會製造更多機會給外國勢力藉口而添亂
所以各國為左利益世界核戰係必然的!

對美國呢啲霸權國,惡慣賤慣,
就等如霸凌學生,社區黑社會,監房大佬一樣,無論你點扮傻佢都攪你的,除非有人代替你成佢目標,否則你冇得避...

一係你認佢契哥,
一係就對著幹,等佢唔敢郁你。
雙坐館冇可能,絕對沒有懸念。

引用:
原帖由 oyear 於 2020-11-18 06:39 AM 發表

又呃人
仲記得08,09年美國求中國放水
同埋買債

結果中國放水三萬億,美國先唔駛死
不過其實係唔想幫都要幫,美國死全世界死。
一早我地就唔應該救佢美國,攪到現在養虎歸山反咬一口要全面開核先可滅佢老美!

引用:
原帖由 suzume 於 2020-11-18 06:36 AM 發表

係咁架啦
大美國主義就係乜都係佢既技安主義
而家叫胖虎啦。
胖虎名句:小虎,我而家入黎啦。
名句2:你既即係我既,我既就係我自己既。
但故事既主角胖虎,小夫同大雄一樣同技安咁好。
但而家中國無多啦A夢法寶,亦希望加強自己對抗胖虎既無理

引用:
原帖由 寒冬粗俗的主席 於 2020-11-18 06:28 AM 發表
講到尾....

"拜登在周一(16日)說,「美國需要和其他的民主政體站在一起,來讓我們的規則施行於世界,而不是看着中國和其他國家,向我們下達他們的命令。」"

哦~明哂
還欠一句,只有老美可以向其他國家下達命令。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]